ΑΘΗΝΑ
03:12
|
19.04.2024
Σκληρή απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ στους σκεπτικιστές της Δύσης που δεν δίστασαν να πολιτικοποιήσουν το Sputnik V θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 13 Αυγούστου ο μπλόγκερ και πολέμιος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι που έχει καταδικαστεί σε 3,5 χρόνια φυλάκισης, επιδόθηκε σε ένα προπαγανδιστικό κρεσέντο κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ισχυριζόμενος ότι είναι “πουτινική ψευδολογία ότι οι Ρώσοι επιστήμονες παρασκεύασαν, πιστοποίησαν και δοκίμασαν το εμβόλιο” και ότι πρόκειται για εικασίες που “προκαλούν χαχανητά ακόμη και στον ΠΟΥ που είναι πάρα πολύ φιλικός απέναντι στη Ρωσία”.

Μερικούς μήνες μετά τόσο ο υψηλός εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφαλείας, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, όσο και ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αδειάζουν τον Αλεξέι Ναβάλνι, αποδεικνύοντας ποιος πραγματικά προκαλεί “χαχανητά” στο Ευρωπαϊκό χωριό.

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στο παραπάνω βίντεο τρολάρει τόσο τον Αλεξέι Ναβάλνι, όσο και τους δυτικούς επικριτές του εμβολίου που έσπευσαν να προπαγανδίσουν το ρωσικό εμβόλιο πολιτικοποιώντας το αντί να εστιάσουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ όχι μόνο συνεχάρη τη Ρωσία για το επίτευγμα του Sputnik V, αλλά δήλωσε και πολύ χαρούμενος για “τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet” σχετικά με την αποτελεσματικότηα του εμβολίου, τονίζοντας πως πλέον “έχουμε περισσότερα όπλα” στην ευρωπαϊκή φαρέτρα κατά της πανδημίας και καταλήγοντας ότι ελπίζει σύντομα ο “Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων να το πιστοποιήσει για χρήση στην ΕΕ” καθώς τα κράτη-μέλη έχουν ανάγκη από μία πρόσθετη πηγή εμβολίων.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ από την πλευρά του υπενθύμισε ότι “όταν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη δημιουργία του Sputnik V”, το γεγονός αντιμετωπίστηκε με αρνητικό τρόπο και σκεπτικισμό”. Ωστόσο, στη συνέχεια, όταν το Sputnik V άρχισε να χρησιμοποιείται, η δυτική προσέγγιση άλλαξε, καθώς τόσο η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όσο και η Αμερική, εξέφρασαν το ενδιαφέρον να προχωρήσουν σε επαφές σχετικά με το εμβόλιο για να διερευνήσουν ποια είναι τα περιθώρια συνεργασίας στο μέτωπο της παραγωγής και προμήθειας του Sputnik V.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα