ΑΘΗΝΑ
19:09
|
25.04.2024
Ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η σύμβαση με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για την προμήθεια της χώρας με το Sputnik V.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υπογράφηκε η σύμβαση με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων για την προμήθεια της χώρας με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

“Μόλις ολοκληρώσαμε η συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων και μας έστειλε τη σύμβαση, είναι υπογεγραμμένη” ανακοίνωσε ο Ερνάντες μέσω του λογαριασμού της προεδρίας στο Twitter.

“Λαέ της Ονδούρας μόλις αγοράσαμε 4,2 εκατ. δόσεις του Sputnik V” δήλωσε ο Ερνάντες, σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση της προεδρίας.

“Η ομάδα μας εξασφάλισε ότι η αγορά αυτών των εμβολίων θα ήταν για να χορηγηθούν δωρεάν. Κανείς δεν πρόκειται να κάνει διαπραγματεύσεις με την υγεία του λαού της Ονδούρας” αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση της προεδρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι το Sputnik V καταχωρίστηκε στην Ονδούρα με τη διαδικασία έγκρισης έκτακτης ανάγκης στις 25 Φεβρουαρίου

Εν μέσω φόβων ότι θα μείνουν πίσω στην ανοσοποίηση των πληθυσμών τους και στην παγκόσμια κούρσα προμήθειας των εμβολίων, αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής στρέφονται προς τη Ρωσία. Καθώς πολλές πλουσιότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν υπογράψει συμφωνίες με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες όπως η Pfizer Inc και η AstraZeneca PLC, οι χώρες στη Λατινική Αμερική αντιμετώπισαν δυσκολίες να εξασφαλίσουν τον επαρκή εφοδιασμό τους με εμβόλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Χουάν Ορλάντο Ερνάντες κατηγορείται από τις ΗΠΑ για συνέργεια σε διακίνηση χιλιάδων κιλών κοκαΐνης, σύμφωνα με την εναρκτήρια αγόρευση ομοσπονδιακού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης στη δίκη του φερόμενου εμπόρου ναρκωτικών Γεοβάνι Φουέντες.

Ο Ερνάντες διαψεύδει τις κατηγορίες σχετικά με το ότι παρείχε κάλυψη και προστασία σε ναρκέμπορους τονίζοντας ότι “είναι 100% κατασκευασμένες οι κατηγορίες και βασίζονται σε ψεύδη από κατ’ ομολογία εγκληματίες που επιζητούν την εκδίκηση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα