ΑΘΗΝΑ
04:23
|
06.05.2024
Η Ρωσία θα τερματίσει τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αφού φτάσει στο τέλος της προγραμματισμένης διάρκειας ζωής του το 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα τερματίσει τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αφού φτάσει στο τέλος της προγραμματισμένης διάρκειας ζωής του το 2024, επιβεβαίωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος. Η Μόσχα εργάζεται ήδη σε έναν νέο σταθμό για να αντικαταστήσει τον τρέχοντα.

Η Μόσχα θα «ειδοποιήσει [τις συνεργαζόμενες χώρες] για την απόσυρσή της από το ISS από το 2025», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 την Κυριακή. Πρόσθεσε ότι η χώρα θα πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με άλλα κράτη σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία μόλις ο σταθμός σταματήσει να λειτουργεί.

Το γραφείο του αναπληρωτή πρωθυπουργού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι «οι αναφορές δυσλειτουργιών έχουν γίνει πιο συχνές τα τελευταία χρόνια» και απαιτείται επιθεώρηση του ISS για την αποφυγή πιθανών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι αστροναύτες προσπαθούν να διορθώσουν τις διαρροές αέρα, λόγω ρωγμών που εμφανίζονται σε ορισμένες από τις μονάδες. Ο Βλαντιμίρ Σόλοβιεφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Energia, ο οποίος ηγήθηκε της ανάπτυξης του ISS για λογαριασμό της Ρωσίας, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι πολλά στοιχεία του σταθμού έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και θα κλείσουν μετά το 2025. Η Energia εργάζεται επί του παρόντος στο Διαστημικό Σταθμό Τροχιάς της Ρωσίας, που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το ISS.

Το πρώτο στοιχείο του ISS εκτοξεύτηκε το 1998. Η διάρκεια ζωής του σταθμού επεκτάθηκε αρχικά στο 2020 και τελικά στο 2024.

Ο επικεφαλής του ρωσικού διαστημικού πρακτορείου Roscosmos, Ντμίτρι Ρόγκοζιν, δήλωσε πέρυσι ότι μετά την παύση λειτουργίας του ISS, το διαστημικό σκάφος Progress θα το τραβήξει από την τροχιά του. Το ISS θα πέσει τότε στον ωκεανό με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο ρωσικός διαστημικός σταθμός Mir το 2001.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πράσινο φως από τη Νορβηγία σε υποθαλάσσια εξόρρυξη

Άτυπο ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό εμπάργκο σε βάρος του, διαπιστώνει το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα