ΑΘΗΝΑ
00:44
|
05.10.2023
Λήγει σήμερα η προθεσμία για να καταθέσει – Ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα το μεσημέρι λήγει η 15μερη προθεσμία που είχε λάβει από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος καλείται να καταθέσει και να απολογηθεί ως ύποπτος διάπραξης τριών σοβαρών αδικημάτων. Τρεις γυναίκες έχουν καταγγείλει τον κ. Φιλιππίδη για ένα βιασμό και για δύο απόπειρες βιασμού. Οι υποθέσεις έφτασαν στην Δικαιοσύνη ύστερα από καταγγελίες που κατατέθηκαν στο Πειθαρχικό Όργανο του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν ο ίδιος θα εμφανιστεί σήμερα στον εισαγγελέα ή αν θα προτιμήσει -καθώς ο νόμος του παρέχει αυτήν την δυνατότητα σε αυτήν την φάση- να καταθέσει μέσω του συνηγόρου του υπόμνημα με τις θέσεις του έναντι των καταγγελιών.

Σε αυτό το δικονομικό στάδιο ο ηθοποιός δεν είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί ενώπιον του εισαγγελέα και μπορεί μέσω του δικηγόρου του να παραδώσει γραπτό υπόμνημα με τις θέσεις του. Δεν αποκλείεται ακόμα και το ενδεχόμενο να ζητηθεί και νέα ολιγοήμερη προθεσμία. Ο εισαγγελέας στη συνέχεια, αφού λάβει υπ’ όψιν τις εξηγήσεις του ηθοποιού αλλά και το σύνολο των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, θα αποφασίσει για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του και θα παραπέμψει την υπόθεση σε ανακριτή ή όχι.

Πριν από δύο εβδομάδες, όταν ζήτησε και πήρε την πρώτη αναβολή, δεν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα, αλλά οι δικηγόροι του έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας.

Με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης που ερευνά ο εισαγγελέας, ο βιασμός φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο. Οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014 , με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου, ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στην μία περίπτωση, που αφορά το έτος 2010, ο ελεγχόμενος ηθοποιός απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του, ενώ στην δεύτερη περίπτωση, το 2014, η παθούσα κλειδώθηκε από τον ελεγχόμενο μέσα στο αυτοκίνητό του σε ερημική τοποθεσία το Ψυχικό έπειτα μετά από επαγγελματική συνάντηση που είχαν.

Και στις δύο αυτές υποθέσεις, σύμφωνα με τις καταγγέλλουσες, ο ηθοποιός εμφανίζει παρά τη βίαιη συμπεριφορά του δεν επιτυγχάνει τον στόχο του και κατηγορείται να αντιδρά με απειλές για τον επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Συλλήψεις Εβραίων επειδή έφτυναν Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα