ΑΘΗΝΑ
03:27
|
25.05.2024
"Ο Γουίλσον θα μπορούσε να είναι ζωντανός αν ο Χολ είχε διωχθεί νωρίτερα" δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Τζον Μπέρις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα περιστατικό αποτρόπαιης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, καταγράφηκε στην Καλιφόρνια, καθώς ο ίδιος αστυνομικός που είχε σκοτώσει πριν δύο χρόνια έναν Φιλιππινέζο, σκότωσε εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου έναν Αφροαμερικανό.

Bίντεο με σκληρά πλάνα που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του Σερίφη της κομητείας Κόντρα Κόστα, καταγράφει τον αστυνομικό Άντριου Χολ να κατευθύνεται προς τον Τάιρελ Γουίλσον πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει στις 11 Μαρτίου του 2021, την επόμενη ημέρα της καταδίκης του πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στο περιστατικό που καταγράφηκε από την φορητή κάμερα του Άντριου Χολ, φαίνεται ο 33χρονος Τάιρελ Γουίλσον, ο οποίος ήταν και ψυχικά ασθενής, να απομακρύνεται από τον αστυνομικό, που του φωνάζει να σταματήσει και να πετάξει το μαχαίρι που κρατά.

Ο Άντριου Χολ του φωνάζει τρεις φορές να πετάξει το μαχαίρι ενώ το θύμα γυρνά προς το μέρος του και του λέει “σκότωσέ με”. 

“Τώρα παίζεις … Δεν παίζουμε φίλε” ακούγεται να λέει ο αστυνομικός.

Αυτό ήταν. Τον πυροβολεί και ο 33χρονος πέφτει νεκρός.

Το αποτρόπαιο έγκλημα κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο αστυνομικός ήταν ανεξήγητα επιθετικός προς τον Γουίλσον, ο οποίος δέχθηκε αυθαίρεται και απροειδοποίητα πυρά.

Ο Άντριου Χολ κατηγορήθηκε επίσης για τη δολοφονία του άοπλου Φιλιππινέζου Laudemer Arboleda, τον οποίον πυροβόλησε και σκότωσε πριν από δύο μόλις χρόνια.

Οι Αρχές έχουν ήδη κατηγορηθεί για καθυστέρηση στην απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία του 33χρονου Φιλιππινέζου το 2018, όταν ο Χολ τον είχε πυροβολήσει με εννιά σφαίρες αδικαιολόγητα, σκοτώντοντάς τον, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των οικογενειών και των δύο θυμάτων και τα δύο θύματα ήταν ψυχικά ασθενείς.

“Είμαι βέβαιος ότι θα επανεξεταστεί η υπόθεση του αξιωματικού Χολ και ότι τελικά θα καταδικαστεί”, δήλωσε η εισαγγελέας Diana Becton σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, τονίζοντας ότι ο θάνατος του ψυχικά ασθενούς Arboleda επιβάλλει στα σώματα επιβολής του νόμου να κατανοούν καλύτερα εκείνους που πάσχουν από ψυχική ασθένεια.

“Ο Γουίλσον θα μπορούσε να είναι ζωντανός αν ο Χολ είχε διωχθεί νωρίτερα” δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Τζον Μπέρις.

Πηγή:kqed.org

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημη επίσκεψη ξεκινά στην Ελλάδα η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας

Ξεπέρασαν τους 38.857 οι νεκροί στη Γάζα…

Κιλκίς: Ελεύθερος ο κτηνοτρόφος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 45χρονο

Ευρωεκλογές: Πού ψηφίζεις-Ανακοινώθηκαν όλα τα εκλογικά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα