ΑΘΗΝΑ
08:41
|
20.04.2024
Με «καρφιά» προς τη Μόσχα και αγκαλιές με τους σχισματικούς, τιμήθηκε στην Πόλη η Κυριακή της Σαμαρείτιδος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ημέρα κατά την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο εορτάζει τη Σύναξη πάντων των Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως. Ειδική πολιτική σημασία είχε η ημέρα φέτος, λόγω των πολιτικών αιχμών που άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, μιλώντας με σχισματικούς Ουκρανούς, της γνωστής αιρέσεως του εθνοφυλετισμού, που είχαν προσέλθει «με ευγνωμοσύνη» στην λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο ίδιος. Τον πανηγυρικό λόγο της εορτής εκφώνησε ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε συνάντηση και ευλόγησε «προσκυνητές από την Ουκρανία», όπως ανέφερε το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, κάνοντας λόγο για σχισματικούς, ακροδεξιούς Ουκρανούς εθνικιστές, που αποτελούν το «εκκλησίασμα» του Επιφάνιου. Μάλιστα, ο Πατριάρχης «εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που θα επισκεφθεί την χώρα τους τον επόμενο Αύγουστο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριάντα ετών από την ανεξαρτησία της», επίσκεψη που αναμένεται να οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις, κακοποιήσεις και εγκλήματα εις βάρος πιστών, για τα οποία ως σήμερα δεν δίνει καμμία σημασία το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πολιτικοποιώντας την προσφορά της Ορθοδοξίας, ο Παναγιώτατος κος Βαρθολομαίος ταύτισε εμμέσως τις προσωπικές αποφάσεις του με τις δημοκρατικές αυτές των Πατέρων των Οικουμενικών Συνόδων. «Ευρίσκεσθε εις ένα ιερόν τόπον, εις την Πόλιν και την περιοχήν όπου συνήλθον αι Οικουμενικαί Σύνοδοι. Από εδώ απεστάλησαν οι ιεραπόστολοι, οι οποίοι εκήρυξαν το Ευαγγέλιον του Χριστού εις τους σλαβικούς λαούς. Εσείς, όταν έρχεσθε εδώ από την Ουκρανίαν, δεν είσθε επισκέπται, αλλά έρχεσθε στο σπίτι σας, εις την Μητέρα σας Εκκλησίαν», είπε στους σχισματικούς, οι οποίοι «εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς τον Πατριάρχη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την απονομή του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας», κίνηση καταστροφική η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο και έχει οδηγήσει στην οδό του μαρτυρίου χιλιάδες πιστούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα