ΑΘΗΝΑ
13:22
|
19.04.2024
Ελεύθερος με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών – Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αποφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορήθηκε για την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, στις 9 Μαρτίου του 2021, στη Νέα Σμύρνη αποφάσισε με βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο 30χρονος, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. και κάποια ΜΜΕ αποκαλούν με το προσωνύμιο “Ινδιάνος”, παρέμεινε προφυλακιστέος για επτά μήνες. Το βούλευμα κάνει δεκτή ανάλογη εισαγγελική πρόταση που εισηγήθηκε την έξοδο από τις φυλακές του 30χρονου, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με τις Αρχές μετά από κατάθεση προσώπου του οικογενειακού κύκλου του που τον “τοποθέτησε” στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά τους χρόνους εκδήλωσης επεισοδίων, τα οποία είχαν γίνει μετά από συγκέντρωση.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, από την αρχή αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που του αποδίδεται, προσκομίζοντας στοιχεία, τα οποία κατά την υπεράσπισή του αποδεικνύουν ότι δεν βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη την ημέρα που έγιναν τα επεισόδια. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο μάρτυρας που ενέπλεξε τον 30χρονο στην υπόθεση δεν είναι αξιόπιστος, ενώ στην υπόθεση δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του μάρτυρα, αλλά αντιθέτως έχουν αποδυναμωθεί οι αρχικές ενδείξεις εμπλοκής του στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σημειώνεται, ότι ο 30χρονος είχε ζητήσει άλλες δύο φορές την αποφυλάκισή του, αιτήσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, με εισαγγελικές προτάσεις που ζητούσαν να βγει από τη φυλακή ο κατηγορούμενος.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης, αναφέρει: “Η ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εδώ και επτά μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως, τεκμηριώθηκαν πλήρως οι ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα. Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου “Ινδιάνου” θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη”.

Πώς είχαν ξεκινήσει τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Κυριακή, Μάρτιος εν μέσω πανδημίας και των σκληρών λοκντάουν με τα SMS για βόλτες και άθληση εκτός σπιτιού.

Τέσσερις ή πέντε πολίτες στην πλατεία Νέας Σμύρνης θέλησαν να να διαμαρτυρηθούν, γιατί αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με τέσσερις μηχανές μπήκαν στην πλατεία και πήγαν σε δυο παγκάκια όπου κάθονταν πολίτες ζητώντας να τους επιδείξουν τα SMS. Ήταν η περίοδος με τα πρόστιμα. Εκεί ήταν και ο 29χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος στοχοποιήθηκε απρόκλητα από τους αστυνομικούς και ξυλοκοπήθηκε. Οι πολίτες κατέγραψαν με τα κινητά τους το περιστατικό, γεγονός που δεν πτόησε τους αστυνομικούς που συνέχισαν να χτυπούν ακόμα και μεταλλικό γκλοπ τον “απείθαρχο” 20χρονο. Ο ίδιος είχε μιλήσει για τον ξυλοδαρμό του στην Εφ. Συν.: Με χτύπησαν με ανάποδο μεταλλικό γκλοπ στο κεφάλι”, διηγείται ο μεταπτυχιακός φοιτητής του ΕΜΠ και εργαζόμενος συμβασιούχος στον δήμο Αθηναίων και μέλος της Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων της περιοχής. Ο Αλέξανδρος αναφέρει ότι ο ξυλοδαρμός του έγινε όταν μαζί με άλλα 4-5 άτομα, πήγαν να διαμαρτυρηθούν γιατί αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με 4 μηχανές, μπήκαν στην πλατεία και πήγαν σε δυο παγκάκια όπου κάθονταν πολίτες.

“Οι αστυνομικοί τους είπαν ότι απαγορεύεται να κάθονται στο παγκάκι, οι γυναίκες τους απάντησαν ότι περπατήσαμε 2 χιλιόμετρα και θέλαμε να ξαποστάσουμε λίγο και εκείνοι τους έκοψαν πρόστιμα”. “Οι αστυνομικοί μάς ζητούσαν τις βεβαιώσεις μετακίνησης. Τους δείχναμε τα χαρτιά μετακίνησης μας και επειδή ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε πως μια κοπέλα άρχισε να βιντεοσκοπεί με το κινητό της, της όρμησε, μαζί με έναν ακόμα, φωνάζοντας σβησ’ το, με απειλές”.

Οι πολίτες της Νέας Σμύρνης αντέδρασαν βγαίνοντας καθημερινά στους δρόμους. Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Σε μία από τις συγκεντρώσεις δέχθηκε την επίθεση ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ για την οποία κατηγορήθηκε και προφυλακίστηκε ο “Ινδιάνος”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Κακοκαιρία: Στη Θεσσαλία προληπτικά ο Κικίλιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα