ΑΘΗΝΑ
22:58
|
27.02.2024
Μια ανασκόπηση της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή από τον ακτιβιστή και μέλος της περιβαλλοντικής οργάνωσης, Extinction Rebellion, Αγησίλαο Κουλούρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την περίληψη των δράσεων που έλαβαν χώρα το τελευταίο διήμερο (2 και 3 Νοέμβρη) με την πρωτοβουλία διαφόρων περιβαλλοντικών οργανώσεων και ιθαγενικών συλλογικοτήτων στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021, γνωστή και ως COP26, επιχειρεί μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής ο περιβαλλοντικός ακτιβιστής και μέλος της γνωστής για την πλούσια δράση της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion, Αγησίλαος Κουλούρης.

Μεταξύ των όσων καταγράφονται στα vlog του μέλους της Extinction Rebellion ξεχωρίζει η χθεσινή τελετή ιθαγενών του Αμαζονίου προς τιμήν των 1.005 δολοφονημένων περιβαλλοντικών ακτιβιστών της Λατινικής Αμερικής, ενώ για σήμερα Τετάρτη είναι προγραμματισμένες διαδηλώσεις και δρώμενα κατά της πρακτικής του greenwashing (πράσινο ξέπλυμα) που εφαρμόζουν οι ρυπογόνες εταιρείες.

Σταθερά έντονη παραμένει η παρουσία της αστυνομίας, με επιδρομές των κατασταλτικές αρχών σε αποθήκες που περιείχαν πλακάτ και πανό διαδηλωτών και ισχυρή παρουσία των αστυνομικών σε τράπεζες που χρηματοδοτούν πετρελαϊκές εταιρίες και μπροστά στις οποίες είναι προγραμματισμένες πορείες διαμαρτυρίας.

Posted by Agisilaos Koulouris on Wednesday, November 3, 2021

Posted by Agisilaos Koulouris on Wednesday, November 3, 2021

Σειρά δράσεων από ακτιβιστές, περιβαλλοντικές συλλογικότητες και ιθαγενικές ομάδες που έχουν μεταβεί στη Γλασκώβη, διεκδικώντας στο πλαίσιο της COP26 την ταχύτερη μετάβαση σε κλιματικά ουδέτερες οικονομίες και την υιοθέτηση πολιτικών φιλικότερων για το περιβάλλον σε άμεσο χρόνο, έχουν προγραμματιστεί και για τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, στα θετικά νέα καταγράφεται η δέσμευση για τον τερματισμό της αποψίλωσης και της αποκατάστασης των δασών έως το 2030, η οποία θα υπογραφεί από περισσότερους από 100 ηγέτες και εκπροσώπους κρατών σήμερα Τρίτη, αλλά και η διακήρυξη Global Methane Pledge, η οποία με πρωτοβουλία των ΗΠΑ και της ΕΕ, έχει στόχο τον περιορισμό των εκπομπών μεθανίου κατά 30% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2020. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανστρατιά αγροτών στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. (upd)

Εκατοντάδες τρακτέρ από Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και Λουξεμβούργο έχουν κατακλύσει το κέντρο των Βρυξελλών. Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό έξω από την Κομισιόν.
ΣΥΝΑΦΗ

Δάνειο 60 δισ. δολαρίων αναζητά το Ισραήλ

Το φινλανδικό μοντέλο στράτευσης μελετά στο Ελσίνκι ο Δένδιας

Το ψήφισμα της Καρυστιανού υπογράφει ο Κασσελάκης

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ξηρασίας και η Τενερίφη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα