ΑΘΗΝΑ
04:31
|
07.05.2024
Η Ιατρική Κοινότητα χαρίζει ελπίδες στον κόσμο, με την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο να γίνεται πραγματικότητα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντέιβιντ Μπένετ είναι ο πρώτος άνθρωπος, που έλαβε το πρώτο μόσχευμα καρδιάς χοίρου στον κόσμο.

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, 57 ετών, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Έντουαρντ Σούμακερ το 1988. Όπως αναφέρει η αδελφή του δολοφονημένου στην εκπομπή Today του Radio 4, Leslie Shumaker Downey, ο αδερφός της πέθανε το 2007 μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ιατρικών επιπλοκών, που συνδέονταν με την παραπάνω επίθεση. Επιπλέον, η ίδια τόνισε ότι, o Μπένετ ήταν ανάξιος αποδέκτης της πρωτοποριακής χειρουργικής επέμβασης.

Ωστόσο, η ομάδα που πραγματοποίησε την επιχείρηση επισημαίνει, ότι το ποινικό μητρώο κάποιου δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελέσει λόγο για άρνηση θεραπείας.

Η επίθεση έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 1988, όταν η σύζυγος του Μπένετ κάθισε στην αγκαλιά του κ. Σούμακερ, ο οποίος τότε ήταν 22 ετών, προκαλώντας την οργή του Μπένετ, με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει στην πλάτη επανειλημμένα. Ο Μπένετ κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση.

Η Ντάουνι είπε, ότι κανείς δεν είχε επικοινωνήσει μαζί της, για το ότι ο Μπένετ έλαβε μόσχευμα καρδιάς χοίρου και άκουσε τα νέα, όταν της έστειλε μήνυμα η κόρη της «Η δεύτερη κόρη μου μού έστειλε ένα άμεσο μήνυμα και μου είπε: «Μαμά, αυτός είναι ο άντρας, που μαχαίρωσε τον θείο Εντ». Μετά διάβασα την ιστορία και θύμωσα».

Πλέον, ο Μπένετ αναρρώνει μετά από την πειραματική διαδικασία των 7 ωρών στη Βαλτιμόρη. Η μεταμόσχευση θεωρήθηκε η τελευταία ελπίδα να σωθεί η ζωή του Μπένετ, αν και δεν είναι ακόμη σαφές, ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες πιθανότητες επιβίωσής του.

Οι γιατροί του Μπένετ τόνισαν, ότι τα εγκλήματα του παρελθόντος δεν αποκλείουν τους ασθενείς από το να υποβληθούν σε τέτοιες διαδικασίες.

«Είναι επίσημη υποχρέωση οποιουδήποτε νοσοκομείου ή οργανισμού υγειονομικής περίθαλψης, να παρέχει σωτήρια σε κάθε ασθενή, που περνάει από τις πόρτες του με βάση τις ιατρικές του ανάγκες», είπαν στους New York Times αξιωματούχοι του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ.

Οποιοδήποτε άλλο πρότυπο περίθαλψης θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο προηγούμενο και θα παραβίαζε τις ηθικές αξίες, που στηρίζουν την υποχρέωση που έχουν οι γιατροί και οι φροντιστές προς όλους τους ασθενείς που φροντίζουν.”

surgeons performing the surgery

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα