ΑΘΗΝΑ
00:55
|
02.05.2024
Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού τόνισε σήμερα το απόγευμα στη Ρώμη μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ολοκληρώνοντας τις επαφές στην ιταλική πρωτεύουσα, ο Δένδιας είπε επί λέξει:

«Δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και θα τηλεφωνήσω στον φίλο και ομόλογό μου, για να μου πει τι του είπε ο Τούρκος υπουργός. Όμως, θέλω να είμαι σαφής: το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία -επαναλαμβάνω η Τουρκία- είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. “Δεν δικαιούται, λοιπόν, διά να ομιλεί”, για να θυμίσουμε μια παλιά φράση».

Κατά τα άλλα, από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε σήμερα στη Ρώμη με ξένους αξιωματούχους ξεχώρισε εκείνη με την ειδική σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, Στέφανι Γουίλιαμς. Τόνισε πως είχαν μια εκτενή συζήτηση και μια πλήρη ανάλυση της κατάστασης στη Λιβύη σήμερα. Ακολούθως επισκέφθηκε τον διευθυντή του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ (World Food Program)δίνοντάς του επιταγή για να χρησιμοποιηθεί για επισκευές, στο λιμάνι της Βεγγάζης, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη πόλη της ανατολικής Λιβύης έχει ζωτικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων και γιατί απέχει λιγότερο από 20 λεπτά πτήσης από την Κρήτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως στο πλαίσιο προσπαθειών ενίσχυσης της υποψηφιότητας της Ελλάδας για ένταξη στα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συναντήθηκε με 35 πρέσβεις αφρικανικών, ασιατικών και νοτιοαμερικανικών χωρών, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα,. Ανέφερε πως τους εξήγησε τις πάγιες ελληνικές θέσεις στα εθνικά θέματα, ζητώντας στη συνέχεια την ψήφο των χωρών τους (όσων μέχρι σήμερα δεν έχουν δεσμευθεί) για την εκστρατεία εκλογής στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025-2026.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα