ΑΘΗΝΑ
19:08
|
08.05.2024
Από το 2016 έως το 2021, ο διευθυντής ισλαμικού σχολείου κακοποίησε 13 κορίτσια, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, αφήνοντας έγκυες τις οκτώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Δυτικής Ιάβας στην Ινδονησία καταδίκασε σε θάνατο τον διευθυντή ισλαμικού σχολείου για τον βιασμό 13 κοριτσιών, κάνοντας δεκτή την έφεση των εισαγγελέων που ζητούσαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση του 36χρονου Χέρι Γουιραγουάν προκάλεσε οργή στην κοινωνία της Ινδονησίας και έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να προστατευθούν τα παιδιά από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας. Αφού ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση.

«Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», δήλωσε ο δικαστής σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Το μοτίβο της κακοποίησης ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν πέρυσι η οικογένεια μιας μαθήτριας κατήγγειλε τον καθηγητή στην αστυνομία για τον βιασμό και την κύηση της έφηβης κόρης τους. Από το 2016 έως το 2021, ο Χέρι κακοποιούσε σεξουαλικά τα 13 κορίτσια, ηλικίας από 12 έως 16 ετών, αφήνοντας έγκυες οκτώ από τις κοπέλες, σημείωσε το δικαστήριο τον Φεβρουάριο, οπότε επέβαλε την αρχική ποινή καταδίκης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Μπανγκόγκ Ποστ» κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος βίαζε ανήλικα κορίτσια κυρίως φτωχών οικογενειών που φοιτούσαν στο σχολείο του με υποτροφίες.

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αρμόδια υπουργός για την προστασία των παιδιών, είχαν επίσης ταχθεί υπέρ της επιβολής της θανατικής ποινής. Ωστόσο, η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων της χώρας, που είναι αντίθετη στην καταδίκη σε θάνατο, δήλωσε ότι είναι λάθος η θανατική ποινή.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, έχει δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά οικοτροφεία και άλλα θρησκευτικά σχολεία που συχνά αποτελούν τις μόνες δομές που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών να μορφωθούν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το φοιτητικό κίνημα θα ρίξει τον Μπάιντεν;

Βραζιλία: 100 νεκροί από πλημμύρες-Αυξήθηκαν οι αγνοούμενοι

Επιμένει η Φλέσσα για Τέμπη: «Με αγάπη τα είπα»

Άγιοι Ανάργυροι: ΕΔΕ για τη δολοφονία της 28χρονης-Σε ποιους καταλογίζουν ευθύνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα