ΑΘΗΝΑ
07:19
|
26.04.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Bάλτην στο ΝΑΤΟ, Έρντι, τόσοι τεμενάδες πια… από την άλλη, τι κρίμα μια χώρα πρότυπο σε πολλούς τομείς και για πολλά χρόνια, να δειλιάζει και να «γονατίζει», στις προσταγές των Τούρκων. 

Δείκτης του πολιτικού γίγνεσθαι της υποχώρησης της δημοκρατίας, της ανάκαμψης της άκρας δεξιάς, του ιμπεριαλισμού και της πραγματικής τρομοκρατίας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τώρα θυμήθηκαν τα Ειδικά Δικαστήρια… αυτά, δεν γίνονται α λα καρτ. Να στήσουν πρώτα για εκείνους σε βάθος εικοσαετίας κι αν μείνει κανείς ελεύθερος, ας στήσει μετά και για τους Ρώσους. Αλλά έστω κι έτσι, εκεί είναι η υποκρισία: χρειάζονται μίνιμουμ δύο πλευρές σε ένα πόλεμο. Πώς έκριναν, πώς (προ) αποφάσισαν ότι φταίει μόνο η μία πλευρά; Ούτε τα προσχήματα δεν κράτησαν να φέρουν το βάρος της απόδειξης σε όσα ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ πως έπραξαν οι Ρώσοι. Λες και η άλλη πλευρά, πολεμάει με το πρωτόκολλο ανά χείρας.

Αντί να προσπαθήσουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ακόμα καλύτερα να τους φέρουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, τουναντίον πυροδοτούν τον πόλεμο, με τόνους πολεμικό υλικό και τώρα οραματίζονται με σθένος «ειδικά δικαστήρια», ξεχνώντας το απλό, που χρειάζεται μίνιμουμ την ευφυΐα του κορέου : πως όσο παρατείνουν με τον τρόπο τους – και έχουν χρησιμοποιήσει πολλούς, όχι έναν – τον πόλεμο, παράλληλα παρατείνουν και την ενεργειακή κρίση. Κι αν τον όρο αυτό, τον έχουμε συνηθίσει, να το πούμε απλά για να τον ερμηνεύσουμε κιόλας: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ. Το ένα φέρνει το άλλο. Των λαών που τους έστειλαν στις Βρυξέλλες. Δεν τους έστειλαν για να κάνουν τον νταή, ούτε για να ξεπαγιάζουν αυτούς που τους ψήφισαν. Τι δεν «καταλαβαίνουν;».

Μέχρι την επόμενη… πάντα το σύστημα, έχει μια «επόμενη» και τη φανερώνει όταν έρθει η ώρα. Ξέρουν αυτοί. Εμείς δεν ξέρουμε.

Γιατί γλυκιά μου Σάνα, πότε σε ενόχλησε ιστορικά η Ρωσία και πρέπει να «αντιμετωπιστεί;». Πρόσφατα, μεσούντος του ρωσοουκρανικού πολέμου και σε συναυλία πήγες με τα σορτσάκια σου και σε πάρτι χόρεψες  – νέα κοπέλα είσαι, δεν το συζητώ – πού σε ενόχλησε η Ρωσία; Εκτός κι αν στον από πάνω όροφο, έμενε κάνας Ρώσος και φώναξε – ερήμην σας – την αστυνομία και σας χάλασε το πάρτι. Δεν είναι λόγος να μπεις στο ΝΑΤΟ, νομίζω. Αλλά, προφανώς δε σε νοιάζει τι νομίζω. Σωστά. Τρομάζω μόνο βρε Σάνα μου στη σκέψη, αν είχε κατέβει με τη ρόμπα και τις πιτζάμες και σας είχε πει και τίποτε… ρώσικα. Εκεί προφανώς θα ζητούσες ΚΑΙ πυρηνική κάλυψη από το ΝΑΤΟ, να υποθέσω… Και ξέρεις Σάνα μου με τα μποτάκια και τα σορτσάκια – νέα κοπέλα είσαι, δεν το συζητώ – όλα αυτά τα προβλήματα Σάνα μου, θα τα είχες λύσει, αν είχες σκεφτεί να τον καλέσεις στο πάρτι. Γιατί, θα μου πεις. Γιατί είναι γείτονας  Σάνα μου. Κι έτσι κάνουν οι καλοί γείτονες. Αλλά είσαι κομμάτι ακοινώνητη, Σάνα μου. 

Αλλά είπαμε: νέα κοπέλα είσαι, δεν το συζητώ

Εγώ νομίζω ότι τα ΜΑΤ συνέχισαν, γιατί ως γνωστόν «ένας ίσον κανένας» και επίσης, χρόνια τώρα – όλοι το ξέρουμε αυτό – τα ματς Ηρακλή-Μακεδονικού, παραδοσιακά, είναι «υψηλής επικινδυνότητας», ίσως μεγαλύτερης κι από αυτά, μεταξύ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ. Στο ματς δε, Καραμπουρνάκι-Νέα Μηχανιώνα, δημιουργείται χάος. Φωνάζουν και τη γειτονική σέρβικη αστυνομία προς… αρωγήν.

Μια… Θεσσαλονίκη, ( 790.000 ) και μια Πάτρα ( 170.000) – οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας μετά την Αθήνα – σκοτώθηκαν σε μια δεκαετία. Τώρα, πέστε μου: ποια ράτσα «ζώου», θα είχε σκοτώσει 1.000.000 ανθρώπους σε μια δεκαετία και αυτοί, οι «άνθρωποι» δηλαδή, δεν θα την είχε αφανίσει. Κακό, αυτό το «γελαδάρικο» χούι. 

Δυστυχώς, το κάνουν και εξαγωγή.

… ενώ πχ, αυτή την Αμερική, τη γουστάρουμε.

Στο όνομα της «Δημοκρατίας» τους, θέλουν να φυλακίσουν τον Ασάνζ 175 χρόνια σε αμερικάνικη φυλακή υψίστης – κιόλας – ασφαλείας. Είναι στο ίδιο όνομα, της ίδιας «Δημοκρατίας» που βαφτίζουν τα κάργκο με όπλα για την Ουκρανία.

Hasta la libertad siempre… Μέχρι κι αυτές, βρήκαν τον τρόπο. Να δω αγελάδα με μαύρο μπερέ, κόκκινο άστρο και μαργαρίτα στο στόμα, γεμάτη ανεμελιά κι ας παραδώσω το πνεύμα.

Μπορεί να μην είναι ακριβώς η διάδοχη κατάσταση του κινήματος που οραματιζόμουν, αλλά… κάθε αρχή και δύσκολη. 

Καλό μήνα, με αρμονία, όπως αυτά κι αυτά εδώ τα πλάσματα, που την έχουν βρει. Το «καλές γιορτές», έπεται.

… μια που τον θυμηθήκαμε λίγο πιο πάνω…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα