ΑΘΗΝΑ
06:38
|
27.04.2024
Κάθε Κυριακή σταχυολογούμε όσα έφερε η εβδομάδα που φεύγει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είχε γενέθλια στις 18 Δεκεμβρίου, πριν λίγες μέρες δηλαδή. Στη συνέντευξη που έδωσε εκείνη τη μέρα, είπε στους δημοσιογράφους «πως είναι καιρός πια, να κόψει το αλκοόλ και θα πίνει μόνο, μπύρες και κρασί»… Κι εμείς μόνο για κάτι τέτοια, τον αγαπάμε πάνω από μισό αιώνα.

Έτσι γράφουν τον επίλογο της πολιτικής σταδιοδρομίας τους, τα κουνέλια και τα ποντίκια. Ενδεικτικό, της ιδεολογίας (τους). Why am I not surprised?

Σποτάκι, Τσαπανίδου, lifestyle… ίσως είναι μια άλλη μορφή πάλης της Αριστεράς, που προφανώς δεν μου είναι οικεία. Ίσως έχουν μπλέξει στην Κουμουνδούρου τα νούμερα της τηλεθέασης, με τις ψήφους. Δεν έχουν κανάλι. Κόμμα, έχουν. Τι προσδοκούν άραγε από την Τσαπανίδου; Αύξηση των ψήφων από την παρουσιάστρια;

Να σημειώσω πως με την συνάδελφο, δεν έχω πρόβλημα και της εύχομαι τα καλύτερα στο νέο της εγχείρημα. Ειλικρινά. Αλλά απορώ με τον τρόπο που σκέπτονται κάποιοι, όταν μετά από 4 χρόνια οκνηρίας και νωθρότητας ως αξιωματική αντιπολίτευση, με μηδενική συμμετοχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον συνδικαλισμό, αν κάποιος περιμένει με μεταγραφές «αεροδρομίου» να πάρει τις εκλογές, άλλο τόσο πιστεύει σε εναλλακτικό τρόπο βαφής των αυγών το Πάσχα, να το πω κομψά.

Τι να σχολιάσω εδώ; Για κάτι τέτοια άρθρα, αγαπάμε Κοσμοδρόμιο. Καλά, άντε να κλέψω τον επίλογο, που ταυτίζομαι, πλήρως : «Η επιβίωση της κοινωνικότητάς μας περνά μέσα από επανάσταση. Μπορεί να μη φαίνεται καθόλου επίκαιρη αυτή η συζήτηση. Και όμως: σύντομα θα την ακούμε ολοένα συχνότερα». Αμήν.

Πιθανόν εδώ, να έχουν δίκιο, αλλά η εμπάθειά τους, με όλους τους «άλλους», πλην Ε.Ε. και ΗΠΑ, στο τέλος, θα καταντήσει σαν το παραμύθι με τον τσοπάνο και τον λύκο.

… Και λίγο είναι, για όλους εμάς, που μάθαμε από μικροί να ονειρευόμαστε και να… ξενοιάζουμε όταν βλέπαμε: «τον καλύτερο αθλητή του προηγούμενου αιώνα» κατά τον ΔΟΕ και τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα» κατά τη FIFA.

Ανεξήγητοι οι λόγοι της ύπαρξής τους, ου μην και περιττοί… αλλά, πράγματι, αφού την ανέχονται….

Από τις πρώτες διδάξασες στον αυταρχισμό-παροιμιώδης, θυμόμαστε όλοι στις αρχές των μνημονίων – αλλάζει ρότα… Ενώ ένα μικρό γαλατικό χωριό κάπου στην ΝΑ Μεσόγειο… πλέκει «καλάθια του νοικοκυριού» και κάνει εξώσεις σε καρκινοπαθείς.

Αυτοί, βλέπεις, δεν είναι «in», ξανθοί και λευκοί που έρχονται από την Ουκρανία. Είναι άλλου χρώματος και «out». Κυριολεκτικά, «out». 

Καλή χρονιά, με δύναμη και με το μυαλό να τη βρίσκουμε, όταν νομίζουμε πως ξεμείναμε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα