ΑΘΗΝΑ
09:56
|
25.04.2024
Ο Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος της μονής, ξεκαθάρισε πριν λίγες μέρες ότι οι μοναχοί δεν προτίθενται να συμμορφωθούν με το κυβερνητικό τελεσίγραφο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU), Μητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος, διόρισε «εφημέριο» της OCU στη Λαύρα Κιέβου. Η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει δώσει τελεσίγραφο στους μοναχούς του μοναστηριού, οι οποίοι πρόσκεινται στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (UOC), να το εκκενώσουν μέχρι σήμερα.

Ο Επιφάνιος, ο οποίος όρισε τον εαυτό του ηγούμενο της Λαύρας του Κιέβου, διόρισε ως αναπληρωτή του τον Αβράμιο.

«Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος [σε απάντηση] στο αίτημά μου με ενέκρινε μεταξύ των αδελφών της Λαύρας ως τμήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Μου ανατέθηκαν τα καθήκοντα του εφημέριου της μονής», είπε ο Αβραάμι σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της OCU στο YouTube, χθες.

Ο Αρχιμανδρίτης Αβράμιος ήταν προηγουμένως μοναχός της Λαύρας Κιέβου, αλλά μεταπήδησε από την UOC στην OCU.

Στο μοναστήρι, η διορία για την εκκένωση του οποίου εκπνέει σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί πολλοί πιστοί. Ο Μητροπολίτης Παύλος, ηγούμενος της μονής, ξεκαθάρισε πριν λίγες μέρες ότι οι μοναχοί δεν προτίθενται να συμμορφωθούν με το κυβερνητικό τελεσίγραφο.

Χθες, νεαροί με καλυμμένα πρόσωπα εισέβαλαν τον καθεδρικό ναό της Επισκοπής Ιβάνο-Φρανκίβσκ της UOC και έριξαν δακρυγόνα σε ιερείς και πιστούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα