ΑΘΗΝΑ
21:12
|
26.04.2024
Η Ουκρανία έχει εφοδιαστεί με «πολύ προηγμένα οπλικά συστήματα, ειδικά όσον αφορά τα θωρακισμένα οχήματα μάχης», δήλωσε σήμερα ο Ολεκσέι Ρέζνικοφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ουκρανικός στρατός είναι σε γενικές γραμμές έτοιμος να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του κατά της Ρωσίας, αλλά περιμένει την εντολή για επίθεση από ανώτερους αξιωματούχους, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλεξέι Ρέζνικοφ.

«Μόλις έχουμε το θέλημα του Θεού, τον [κατάλληλο] καιρό και μια απόφαση της διοίκησης, θα το κάνουμε», δήλωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

Αν και οι λεπτομέρειες της επίθεσης δεν έχουν προσδιοριστεί, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, ανέφερε σχετικά το Politico.

Ο Ρέζνικοφ ενημέρωνε το κοινό για την κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων και τη χρήση εκ μέρους τους βαρέων όπλων που παρείχαν οι δυτικοί υποστηρικτές του Κιέβου.

Η Ουκρανία έχει εφοδιαστεί με «πολύ προηγμένα οπλικά συστήματα, ειδικά όσον αφορά τα θωρακισμένα οχήματα μάχης», ανέφερε ο υπουργός, αν και πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση για τον χειρισμό τους είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας είχαν παραδώσει το 98% των όπλων που είχαν υποσχεθεί στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων 1.550 τεθωρακισμένων οχημάτων και 230 αρμάτων μάχης. Ο επικεφαλής της αμερικανικής Ευρωπαϊκής Διοίκησης (EUCOM), Κρίστοφερ Καβόλι, εξέφρασε μια παρόμοια εκτίμηση κατά τη διάρκεια ακρόασης στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Ωστόσο, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, βοηθός του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αμφισβήτησε αυτούς τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του ότι το επίπεδο που ανέφεραν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ως προς τις παραδόσεις όπλων ήταν «πολύ υψηλό» και ότι η χώρα του χρειαζόταν περισσότερα όπλα.

Ο Ρέζνικοφ προειδοποίησε ενάντια στις αυξημένες προσδοκίες σχετικά με τη μελλοντική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι οι ελπίδες στην Ουκρανία και στους ξένους υποστηρικτές της ήταν πολύ μεγάλες. Παρόμοιες παρατηρήσεις έχει κάνει και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Το Κίεβο έχει απορρίψει την ιδέα των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Μόσχα και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις μάχες μέχρι να καταλάβει όλα τα εδάφη που έχει χάσει από τη Ρωσία. Κορυφαία δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν προειδοποιήσει ότι η αναμενόμενη αντεπίθεση μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία της Ουκρανίας να σημειώσει σημαντικά κέρδη και ότι η αποτυχία να το κάνει θα υπονόμευε τις ελπίδες της για μελλοντική στρατιωτική βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα