ΑΘΗΝΑ
23:49
|
26.04.2024
Ο επικεφαλής του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου κατήγγειλε την υποκρισία της Δύσης και την αξιοποίηση του Δικαστηρίου της Χάγης έναντι των αντιπάλων της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο δημοσιογράφος του BBC Στίβεν Σακούρ, όταν προσπάθησε να αναγκάσει τον Νοτιοαφρικανό γενικό γραμματέα του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), Φικίλε Μπαλούλα, να συμφωνήσει πως θα πρέπει να συλληφθεί από τις αρχές της χώρας του ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εάν έρθει τον Αύγουστο για να συμμετάσχειν στην 15η Σύνοδο Κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουεργκ.

Ο Μπαλούλα απάντησε σαν καταπέλτης για τα δύο μέτρα και σταθμά της Δύσης σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του ρόλου του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά πολιτικών αντιπάλων της τους οποίους συχνά κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου ενώ κάνει τα στραβά μάτια σε κραυγαλέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν κάνει ηγέτες σαν τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους και τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ με τις εισβολές τους (μεταξύ πολλών άλλων επεμβάσεων) σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ερωτηθείς με αρκετά αλαζονικό τρόπο από τον δημοσιογράφο της εκπομπής HardTalks ,Stephen Sackur, εάν θα συλλάβουν οι νοτιοαφρικανικές αρχές τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σε περίπτωση που μεταβεί στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο για την σύνοδο κορυφής των BRICS στις 22-24 Αυγούστου, ο Γενικός Γραμματέας του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου το απέρριψε, τονίζοντας:

«Θα τον καλωσορίζαμε ακόμη και σήμερα, εάν ερχόταν. Νομίζετε πως μπορεί να συλλαμβάνεται ένας αρχηγός κράτους οπουδήποτε;»

Όπως ξεκαθάρισε, αφενός πρόκειται για αρχηγό κράτους και αφετέρου η χώρα του, η Νότια Αφρική, ενδιαφέρεται να επιτευχθεί ειρήνη και όχι να συλληφθεί ένας ηγέτης.

Αναρωτήθηκε στη συνέχεια με έντονο τρόπο πώς είναι δυνατόν να επιδιώκεται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο η σύλληψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν  από τη στιγμή που δεν έκανε το παραμικρό για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πολέμου από τόσους Δυτικούς ηγέτες όπως «ο δικός σας πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ που εισέβαλε στο Ιράκ» κατηγορώντας το για ανύπαρκτα όπλα μαζικής καταστροφής.

Η αποστομωτική απάντηση του Νοτιοαφρικανού πολιτικού φρέναρε τον δημοσιογράφο του BBC καθώς ο συνομιλητής του απέδειξε με τον πιο απτό τρόπο την υποκρισία της Δύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα