ΑΘΗΝΑ
01:56
|
04.05.2024
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές, διευκρίνισε ο κυβερνήτης της ρωσικής παραμεθόριας περιοχής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ουκρανικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερες από 500 οβίδες πυροβολικού ενάντια στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας την Τρίτη, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ. Τα χτυπήματα δεν προκάλεσαν τραυματισμούς, αλλά προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών, πρόσθεσε.

Σε σημερινή δήλωσή του στο Telegram, ο Γκλάντκοφ ισχυρίστηκε ότι 460 οβίδες διαφόρων τύπων είχαν εκτοξευθεί μόνο ενάντια στην περιοχή του Σεμπέκινο, όπου οι τοπικές αρχές κατέγραψαν 26 εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν ριφθεί από drones.

«Δεν υπήρξαν θύματα. Στην πόλη Σεμπέκινο, τα χτυπήματα κατευθύνθηκαν κυρίως σε κατοικημένες περιοχές», έγραψε ο κυβερνήτης. Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών και των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές είναι ακόμη ασαφής, αν και ο βομβαρδισμός κατέστρεψε μια γεωργική εγκατάσταση, πρόσθεσε.

Ο οικισμός Νόβαγια Ταβολζάνκα στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε από 57 ουκρανικές οβίδες, με αποτέλεσμα 10 νοικοκυριά να υποστούν ζημιές, είπε ο Γκλάντκοφ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις στο χωριό Κοζίνκα στην περιοχή Γκραϊβορόν, προκαλώντας ρήξη αγωγού φυσικού αερίου και αναγκάζοντας τις αρχές να διακόψουν την παροχή σε αρκετούς δρόμους.

Αρκετές άλλες τοποθεσίες στην περιοχή στοχοποιήθηκαν και τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν δύο στόχους πάνω από την πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον Γκλάντκοφ. «Κανένας δεν τραυματίστηκε. Τα θραύσματα που έπεσαν προκάλεσαν ζημιές σε τρία αυτοκίνητα», πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα, με το Σεμπένικο να δέχεται το μεγαλύτερο βάρος για άλλη μια φορά. Ο Γκλάντκοφ είπε ότι η πόλη είχε δεχτεί έντονο βομβαρδισμό από σοβιετικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων Grad. Ενώ το μπαράζ δεν προκάλεσε τραυματισμούς, 40 οβίδες έπληξαν μια βιομηχανική ζώνη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά, ενώ άλλες 20 οβίδες έπεσαν σε όλη την πόλη, σημείωσε.

Το Κίεβο έχει εντείνει σημαντικά τις επιθέσεις του στην περιοχή του Μπέλγκοροντ και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα απώλειες αμάχων και εκτεταμένες καταστροφές. Τον περασμένο μήνα, η περιοχή έγινε επίσης στόχος μιας διασυνοριακής επιδρομής.

Η Ουκρανία αρνήθηκε την ευθύνη για την εισβολή, ισχυριζόμενη ότι επρόκειτο για μια ανεξάρτητη επιχείρηση από τις συνεργαζόμενες με το Κίεβο δυνάμεις της «Λεγεώνας της Ελευθερίας της Ρωσίας» και του «Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος» (RDK), που αποτελούνται από μαχητές με νεοναζιστικό υπόβαθρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα