ΑΘΗΝΑ
07:43
|
24.04.2024
Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων κατηγορείται για συστηματικές παραβιάσεις του νόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ζήτησε από ομοσπονδιακό δικαστήριο να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Binance στις ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται μια ημέρα αφότου η ρυθμιστική αρχή μήνυσε τη Binance και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τσανγκπένγκ Τσάο, για 13 κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «οι οντότητες του Τσάο και της Binance εμπλέκονται σε έναν εκτεταμένο ιστό εξαπάτησης, σύγκρουσης συμφερόντων, έλλειψης διαφάνειας και σχεδιασμένης παραβίασης του νόμου», όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι κατηγορίες ισχύουν για την Binance Holdings Ltd. και τη θυγατρική της εταιρεία Binance.US.

Το Binance, το μεγαλύτερο σε όγκο συναλλαγών ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε «απογοητευμένο» από τη μήνυση και προειδοποίησε ότι οι ενέργειες της SEC «υπονομεύουν τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου κόμβου για οικονομική καινοτομία και ηγεσία».

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός ότι τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών στην πλατφόρμα Binance.US έχουν ποτέ κινδυνεύσει είναι απλώς εσφαλμένος», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η μήνυση έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης κίνησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ενάντια σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κρυπτονομίσματα. Επίσης χθες, η SEC, της οποίας πρωταρχικός σκοπός είναι η επιβολή του νόμου κατά της χειραγώγησης των χρηματοπιστωτικών αγορών, μήνυσε τη μεγάλη εγχώρια πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων, την Coinbase, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί παράνομα επειδή απέτυχε να εγγραφεί πρώτα στη ρυθμιστική αρχή.

Οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων υπόκεινται σε αυξημένο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX πέρυσι, το οποίο προκάλεσε πανικό στους επενδυτές και ψαλίδισε δισεκατομμύρια από την αγοραία αξία της βιομηχανίας κρυπτογράφησης. Οι νομοθέτες έχουν ζητήσει αυστηρότερους κανονισμούς στον κλάδο και μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών κρυπτογνομισμάτων και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τα κεφάλαια των πελατών τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα