ΑΘΗΝΑ
14:59
|
03.05.2024
Ενώ οι διπλωματικές προσπάθειες παραπαίουν, οι σύντομες και παραβιαζόμενες εκεχειρίες δίνουν μικρές μόνο ανάσες στους κατοίκους του Χαρτούμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων στρατιωτικών παρατάξεων του Σουδάν ξεκίνησαν ξανά σε αρκετές περιοχές του Χαρτούμ μετά τη λήξη της τελευταίας 72ωρης εκεχειρίας, που υπογράφηκε με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

Η κατάπαυση του πυρός, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και συνέπεσε με μια διεθνή διάσκεψη χορηγών βοήθειας στη Γενεύη, επισκιάστηκε από αρκετές αναφορές για παραβιάσεις, με τον σουδανικό στρατό και τις παραστρατιωτικές Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) να αλληλοκατηγορούνται για τις παραβιάσεις.

Η ανθρωπιστική κρίση στην κατεστραμμένη από την σύγκρουση χώρα συνεχίζει να επιδεινώνεται, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμπόλεμα μέρη προτίθενται να καταθέσουν τα όπλα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ότι η χώρα βυθίζεται στον θάνατο και την καταστροφή με «άνευ προηγουμένου» ρυθμό, καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των μαχών στα μέσα Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα: Από δύο μηχανές παρασύρθηκε η ηλικιωμένη

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα