ΑΘΗΝΑ
10:43
|
03.05.2024
Η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί την περασμένη βδομάδα με τους διοργανωτές της να ανεβάζουν τους τόνους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την ισραηλινή επιδρομή στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις επιλογές της κυβέρνησης Νετανιάχου σε ό,τι αφορά τα «εσωτερικά» ζητήματα του Ισραήλ. Ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στον κύριο τερματικό σταθμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Η συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί την περασμένη βδομάδα με τους διοργανωτές της να ανεβάζουν τους τόνους: «Από το βράδυ του Σαββάτου, καλούμε το κοινό να συμμετάσχει σε στοχευμένες επιχειρήσεις αναστάτωσης που θα αποσκοπούν στο να κατοχυρωθεί απέναντι στην κυβέρνηση της καταστροφής ότι η δικτατορία δεν θα περάσει!», ανέφεραν, σύμφωνα με την Jerusalem Post, υποσχόμενοι μάλιστα πως «θα υπάρξουν και εκπλήξεις».

Σε κάλεσμα που είχε κοινοποιηθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι διοργανωτές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να μεταβούν στο αεροδρόμιο με βαλίτσες και διαβατήρια, προκειμένου να ξεγελάσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Thousands protest at Ben-Gurion Airport over judicial reform plans | Jewish  News

Το πεζοδρόμιο έξω από την αίθουσα αφίξεων γέμισε από διαδηλωτές με σημαίες, τύμπανα και σφυρίχτρες. Μερικές δεκάδες κατάφεραν να εισέλθουν για λίγο μέσα στην αίθουσα.

Η αστυνομία είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα επέτρεπε σε διαδηλωτές να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Αυτήν την περιόδο, ο διεθνής αερολιμένας Μπεν Γκουριόν εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 90.000 ταξιδιώτες ημερησίως.

Η διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε να προωθεί εκ νέου, μετά το πάγωμά της τον Μάρτιο, τη νομοθετική διαδικασία, με μια πηγή του κυβερνητικού συνασπισμού να δηλώνει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει το νομοσχέδιο για το νέο δόγμα στις σχέσεις νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας έως τις 31 Ιουλίου.

Παράλληλα, έφεδροι της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν απειλείσει ότι θα αναστείλουν την εθελοντική τους υπηρεσία εάν δεν υποχωρήσει ξανά η κυβέρνηση από την δικαστική αναθεώρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα από τους θεατές

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Μάχη δίνει στη ΜΕΘ ο 5χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα