ΑΘΗΝΑ
18:36
|
28.04.2024
Στον αέρα 30.000 Βρετανοί που έχουν κλείσει διακοπές στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύσκολες ώρες περνούν και οι 10.000 Βρετανοί τουρίστες που παραμένουν στο νησί της Ρόδου και είναι ακόμα «στον αέρα», καταγγέλλοντας την ταξιδιωτική εταιρεία TUI, ενώ ακόμα 30.000 δεν ξέρουν τι θα γίνει με τις κλεισμένες διακοπές τους τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, η Daily Mail στο σημερινό της πρωτοσέλιδο κάνει λόγο για «χάος», ενώ αποκαλύπτει ότι πιλότος της EasyJet είπε σε επιβάτες πτήσης προς Ρόδο, ότι μάλλον είναι «κακή ιδέα να ταξιδέψουν». Οι οκτώ από τους 37 επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο (χωρητικότητας 180 θέσεων) λίγο πριν απογειωθούν από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Ο πιλότος φέρεται να είπε στους επιβάτες πριν από την απογείωση: «Το να ταξιδέψετε στη Ρόδο για διακοπές αυτή τη στιγμή είναι μια κακή ιδέα. Σε ό,τι με αφορά, αυτή η πτήση εκτελείται σε βάση έκτακτης ανάγκης. Τις πτήσεις επιστροφής τις διαχειρίζεται πλέον ο στρατός. Εάν θέλετε να κατεβείτε από την πτήση, μπορείτε να το κάνετε. Δεν ξέρω με ποια ιδιότητα ταξιδεύετε, αλλά αν ταξιδεύετε για αναψυχή, η ειλικρινής μου σύσταση είναι ότι είναι κακή ιδέα».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα χιλιάδες «εξαντλημένοι τουρίστες» που έχουν επιστρέψει, ενώ πολλά ξενοδοχεία στη Ρόδο αναμένεται να μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες ακόμη. Περίπου 30.000 ακόμη Βρετανοί ενδέχεται να χάσουν τις διακοπές τους αυτό το καλοκαίρι.

Ορισμένα από τα θέρετρα του νησιού έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές, εγείροντας μεγάλες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά αυτό το καλοκαίρι. Οι Times αναφέρουν ότι περίπου 30.000 Βρετανοί που έχουν κάνει κράτηση για διακοπές στη Ρόδο τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μπορούσαν να βρεθούν σε αδιέξοδο καθώς οι τουριστικοί πράκτορες σχεδιάζουν περισσότερες ακυρώσεις.

Η μαζική εκκένωση έχει ήδη γίνει, αλλά χιλιάδες ακόμα Βρετανοί εξακολουθούν να παραμένουν στο νησί και πολλοί χρειάστηκε να περάσουν μια τρίτη νύχτα σε προσωρινά καταφύγια καθώς περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι η TUI έχει ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς τη Ρόδο έως και την Παρασκευή, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στο νησί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα