ΑΘΗΝΑ
10:32
|
02.07.2024
Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια στρατιωτικού περιεχομένου email των ΗΠΑ έχουν επίσης σταλεί στο Μαλί, λόγω του ίδιου τυπογραφικού λάθους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα γύρω από την αποστολή email που περιείχαν απόρρητες πληροφορίες σε στενό σύμμαχο της Ρωσίας λόγω… τυπογραφικού λάθους, ανέφερε σήμερα το BBC.

Τα email προορίζονταν για τον αμερικανικό στρατό, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα τομέα (domain name) «.mil».

Το τυπογραφικό λάθος έγκειται στην παράληψη του i, που οδήγησε στην αποστολή των email στην αντίστοιχη διεύθυνση με όνομα τομέα «.ml.» έτσι τα μηνύματα πήγαν αντ ‘αυτού στο έθνος της Δυτικής Αφρικής του Μαλί.

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι «λιγότερα από 20» μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στάλθηκαν σε «λανθασμένο τομέα» και πως οι πληροφορίες που μεταφέρθηκαν «δεν είχαν ταξινομηθεί ως μυστικές ή παραπάνω».

Σε ένα tweet, ανέφερε ότι «είναι βέβαιο ότι δεν υπήρξε παραβίαση της λειτουργικής ασφάλειας ή αποκάλυψη τεχνικών δεδομένων», χαρακτηρίζοντας τα email ως «ρουτίνας».

«Ξεκινήσαμε μια έρευνα αφού ένας μικρός αριθμός email προωθήθηκαν κατά λάθος σε έναν εσφαλμένο τομέα email», δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται από το υπουργείο «μοιράζονταν σε συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο παραδρομής».

«Το Υπουργείο Άμυνας επανεξετάζει συνεχώς τις διαδικασίες του και επί του παρόντος αναλαμβάνει ένα πρόγραμμα εργασίας για τη βελτίωση της διαχείρισης πληροφοριών, την πρόληψη της απώλειας δεδομένων και τον έλεγχο ευαίσθητων πληροφοριών», προστίθεται.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκαλύφθηκε ότι εκατομμύρια στρατιωτικού περιεχομένου email των ΗΠΑ έχουν επίσης σταλεί στο Μαλί, λόγω του ίδιου τυπογραφικού λάθους.

Ορισμένα από αυτά τα email πιστεύεται ότι περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων κωδικών πρόσβασης, ιατρικών αρχείων και δρομολογίων ανώτατων αξιωματικών.

Το Μαλί ήταν μία από τις έξι αφρικανικές χώρες στις οποίες ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε χθες πως θα παραλάβουν ρωσικά σιτηρά χωρίς χρέωση, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το Μαλί είναι επίσης στενός σύμμαχος της Ρωσίας, επειδή οι μισθοφόροι Wagner έχουν αναπτυχθεί στη χώρα για να πολεμήσουν μαζί με τον στρατό κατά των τζιχαντιστών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είπε ότι ο υπουργός Άμυνας του Μαλί, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του και ο αναπληρωτής αρχηγός του Επιτελείου του θα τιμωρηθούν για τον συντονισμό της εξάπλωσης της Wagner PMC στη χώρα.

Το Σάββατο το Μαλί υιοθέτησε ένα νέο σύνταγμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, καταργεί την Γαλλική από επίσημη γλώσσα του κράτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Πολωνία ο Σολτς με τη βαλίτσα του γεμάτη με «πολεμικές αποζημιώσεις» και αμυντικές συνεργασίες

Πράσινο φως από τον Μαδούρο για επανέναρξη διαλόγου με τις ΗΠΑ

Η απάτη της Μαρίν Λεπέν

Σαμαράς: «Δεν ξέρω ποιους ακούει ο Μητσοτάκης και επιμένει στο λάθος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα