ΑΘΗΝΑ
12:54
|
28.04.2024
Τη θέση του, σύμφωνα με το Μαξίμου, θα πάρει ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μικρή διάρκεια είχε η θητεία του Νότη Μηταράκη στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», υπέβαλε σήμερα ο Νότης Μηταράκης.

γιάννης οικονόμου | in.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, «υπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετείται ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου. Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης».

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στη ΓΑΔΑ, πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Νότης Μηταράκης είχε υποσχεθεί να δώσει «έμφαση στη μικρή εγκληματικότητα» και στην αντιμετώπιση «της εφηβικής παραβατικότητας».

Δεν δήλωσε τότε τίποτα σχετικά με την «όχι μικρή» εγκληματικότητα ή για ζητήματα, που αφορούν την αρμοδιότητα του υπουργείου του όπως η Greek Mafia.

Στις λίγες μέρες της θητείας του πρόλαβε να έρθει σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος απέρριψε το σχέδιο του υπουργού για μια έφιππη αστυνομία. Ανακοίνωσε επίσης ότι τελικά το σώμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν θα πιάσει «δουλειά» στα ΑΕΙ. Η τελευταία του αυτή ανακοίνωση συνάντησε τη δυσαρέσκεια πολιτικών του κόμματός του, όπως ο Βασίλης Κικίλιας, αλλά και ορισμένων από τους διδάσκοντες σε ΑΕΙ που υποστηρίζουν με σταθερότητα προτάσεις αυταρχικότερες κι από τις πολιτικές που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια η ΝΔ.

Πρόλαβε επίσης να λοιδορήσει τον 20χρονο μετανάστη που σκότωσαν σφαίρες της Ελληνικής Αστυνομίας, να υποσχεθεί έναν αυστηρότερο ποινικό κώδικα σε ό,τι αφορά τη «μικρή παραβατικότητα» και το να φέρει την Ελληνική Αστυνομία «στο κινητό του κάθε πολίτη» μέσω της εφαρμογής MyELAS.

Σημειώνεται ότι στο διάστημα πριν την παραίτησή του, τονίστηκε από τον Τύπο το ότι συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να κάνει διακοπές, ενώ πολλές περιοχές της χώρας έδιναν μάχη με τις φλόγες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα