ΑΘΗΝΑ
03:28
|
09.05.2024
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με UAV στο χωριό Λάβα, στο Μπελγκόροντ.
Σε απόσταση 5 χλμ. από το Κρεμλίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone συνετρίβη σε κτίριο στη Μόσχα, αφού καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας στην τελευταία επίθεση στη ρωσική πρωτεύουσα από μη επανδρωμένα εναέρια αεροσκάφη.

Όπως ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Telegram, ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, τα συντρίμμια του drone έπεσαν σε κτίρια στο συγκρότημα Expo Center, έναν μεγάλο χώρο εκδηλώσεων που χρησιμοποιείται για μεγάλες εκθέσεις και συνέδρια. Δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κτίριο, ούτε υπήρξαν τραυματίες, πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου εξαπέλυσαν την επίθεση περίπου στις 4 το πρωί τοπική ώρα. «Το UAV, αφού αναχαιτίστηκε από την αεράμυνα, άλλαξε πορεία πτήσης και έπεσε σε ένα μη οικιστικό κτίριο», ανέφερε το υπουργείο στο Telegram.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, μετέδωσε ότι ένας από τους τοίχους του κτιρίου του Expo Center κατέρρευσε μερικώς, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε μία έκταση περίπου 30 τ.μ.

Το TASS ανέφερε επίσης ότι ο εναέριος χώρος κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έκλεισε για λίγο, με καθυστερήσεις να σημειώνονται σεαναχωρήσεις και αφίξεις.

Το Expo Centre, απέχει περίπου 5 χλμ από το Κρεμλίνο και μόλις 100 μέτρα από το Moscow-City, ένα μεγάλο συγκρότημα γραφείων στην βασική επιχειρηματική περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας που μέσα στον Αύγουστο χτυπήθηκε δύο φορές μέσα σε λίγες μέρες από συντρίμμια ουκρανικών droneς που κατέρριψε η ρωσική αεράμυνα.

Η Μόσχα και οι γύρω περιοχές της έχουν δεχθεί συχνές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη που απωθήθηκαν πάνω από την οικονομική περιοχή της Μόσχας, με το καθένα να προκαλεί μικρές ζημιές στις προσόψεις των πολυώροφων κτιρίων.

Σημαντικότερη των επιθέσεων των τελευταίων μηνών, ήταν εκείνη τον Μάιο, όταν drones καταρρίφθηκαν κoντά στο Κρεμλίνο, ενώ έχουν πυκνώσει και οι επιθέσεις με drones στη Μαύρη Θάλασσα.

Τρεις νεκροί στο Μπέλγκοροντ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με UAV στο χωριό Λάβα, στο Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής, μέσα από το κανάλι του στο Telegram.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο του χωριού, την ώρα που κυκλοφορούσε κόσμος, με αποτέλεσμα δύο πολίτες να σκοτωθούν επί τόπου και ένας ακόμα που τραυματίστηκε να αφήσει αργότερα την τελευταία του πνοή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα