ΑΘΗΝΑ
19:10
|
03.05.2024
Εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός, πιθανότατα μετανάστη, στη Λευκίμμη-Ανακοίνωση έβγαλε η Πυροσβεστική.
Για έξι ημέρες στις φλόγες ο Έβρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικό θάνατο βρήκε ακόμα ένας άνθρωπος από τις μαινόμενες πυρκαγιές στον Έβρο, καθώς νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε απανθρακωμένη σορός, πιθανότατα μετανάστη, στη Λευκίμμη, στο μέρος όπου την Δευτέρα είχε χάσει την ζωή του ακόμη ένας μετανάστης.

Οι ανθρώπινες απώλειες από τα πύρινα μέτωπα αυτή της εβδομάδας ανέρχονται πλέον σε 20, μετά τους 18 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, στο δάσος της Δαδιάς και τον 80χρονο κτηνοτρόφο στον Πρόδρομο Βοιωτίας.

Η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (DVI) έχει αναλάβει το έργο αναγνώρισης των νεκρών στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού, κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους. Τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας είναι τo +302131386000 (ώρες λειτουργίας 09.00 έως και τις 17.00, σε καθημερινή βάση), ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected], οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους. 

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα για τον άνδρα που εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο δάσος της Δαδιάς, στον Εβρο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η σορός του άνδρα περισυλλέχθηκε από Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, χθες το μεσημέρι, σε δασικό δρόμο πλησίον των κεραιών της Λευκίμης, προς την Αγία Παρασκευή, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Για το ανωτέρω περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας αναγνώρισης των θυμάτων της δασικής πυρκαγιάς που έλαβε χώρα την 21 Αυγούστου 2023 στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Άβαντα της Π.Ε. Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχουν εκδοθεί κατευθυντήριες Οδηγίες Λειτουργίας της Ελληνικής Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (D.V.I) από τις 23 Αυγούστου 2023.

Η Ελληνική Oμάδα (D.V.I), έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της εν θέματι καταστροφής, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επισημαίνεται ότι, τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., που λειτουργεί από την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 και κατά τις ώρες 09.00 έως 17.00 (UTC+3), είναι τo +302131386000, υποστηρίζει τις γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού, ενώ η αποστολή εγγράφων για τους αγνοούμενους γίνεται στην γραμμή whatsApp 00306944471742 και στο Ε-mail [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι άλλη τοξικότητα

Τέμπη-«Ένα Χρόνο Μετά»: Το νέο τραγούδι των Κότσιρα και Κόμη Χ

«Χιόνισε» στην Ξάνθη: Το χαλάζι την έντυσε στα λευκά

23χρονος Ισραηλινός ήταν νεκρός από τον Οκτώβρη και όχι όμηρος της Χαμάς…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα