ΑΘΗΝΑ
17:51
|
04.05.2024
Εκτενές ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας, με αφορμή τον ακροδεξιό που αιχμαλώτισε πρόσφυγες στον Έβρο.
Η Le Monde σχολιάζει την επίθεση σε μετανάστες στον Έβρο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Με περισσότερα από 73.000 στρέμματα καμένα σε έξι ημέρες, οι πυρκαγιές γύρω από την Αλεξανδρούπολη, μια συνοριακή πόλη με την Τουρκία στη βορειοανατολική Ελλάδα, είναι πλέον οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν καταγραφεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπροστά στα τοπία ερήμωσης, η θλίψη έχει δώσει τη θέση της εδώ και δύο μέρες σε μανία, ακόμη και το μίσος προς τους έτοιμους αποδιοπομπαίους τράγους, τους μετανάστες, που χαρακτηρίζονται ως υπεύθυνοι για την έναρξη των πυρκαγιών από ακροδεξιές ομάδες που δρουν στην περιοχή».

Με τον τρόπο αυτό, η γαλλική Le Monde περιγράφει τα όσα εκτυλίσσονται στον Έβρο, σε εκτενές ρεπορτάζ της με αφορμή τον ακροδεξιό που αιχμαλώτισε πρόσφυγες στον Έβρο.

Η γαλλική εφημερίδα εξιστορεί την τραγωδία με τους 18 απανθρακωμένους μετανάστες – μεταξύ των οποίων δύο παιδιά – που εντοπίστηκαν στο δάσος της Δαδιάς. Σημειώνει ότι λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστή η είδηση για τον εντοπισμό τους, φήμες που τροφοδοτήθηκαν από ακροδεξιές ομάδες κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα που συνέδεαν τους μετανάστες με το ξέσπασμα των πυρκαγιών. 

Η Le Monde κάνει αναφορά στο σοκαριστικό βίντεο στο Facebook με τον άνδρα που κλείδωσε μετανάστες και πρόσφυγες σε τρέιλερ δηλώνοντας περήφανα ότι έχει «25 κομμάτια» και καλώντας άλλους να οργανωθούν και να ακολουθήσουν αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, αλλά και στα ανατριχιαστικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση. Σημειώνει επίσης ότι ο ακροδεξιός και δύο συνεργοί του έχουν συλληφθεί, προσθέτοντας ότι και οι μετανάστες βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό δεν είναι το μόνο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το επιβεβαιώνει δημοσιογράφος που μίλησε στη Le Monde, που υπογραμμίζει ότι «το κλίμα είναι τρομακτικό».

Η γαλλική εφημερίδα, τέλος, τονίζει ότι τα καλέσματα μίσους γίνονται και από ακροδεξιούς βουλευτές «ιδιαίτερα εκείνους του μικρού κόμματος Ελληνική Λύση, που κέρδισε 8,8% στον Έβρο στις τελευταίες εκλογές του Ιουνίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Ένας νεκρός από πυροβολισμούς στη δυτική Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα