ΑΘΗΝΑ
01:20
|
28.04.2024
Ο άνδρας συνελήφθη λίγες ώρες μετά, αφού είχε θωπεύσει on air τη δημοσιογράφο.
Σεξουαλική παρενόχληση δέχτηκε Ισπανίδα δημοσιογράφος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον απόηχο της παραίτησης του προέδρου της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Λούις Ρουμπιάλες επειδή φίλησε δια της βίας στο στόμα μια παίκτρια, ακόμη ένα περιστατικό σεξουαλικής βίας συγκλονίζει την Ισπανία.

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ως ύποπτο για σεξουαλική επίθεση σε δημοσιογράφο, αφού φέρεται να την άγγιξε ενώ εκείνη βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση με το κανάλι Cuatro. Η Ίσα Μπαλάδο μιλούσε για μια ληστεία στη Μαδρίτη την Τρίτη (12/9) όταν εμφανίστηκε και φάνηκε να αγγίζει τα οπίσθιά της.

Εκείνη προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά τη διέκοψε ο παρουσιαστής του προγράμματος. «Ίσα, με συγχωρείς που σε διέκοψα… αλλά ακούμπησε τα οπίσθιά σου;» ρώτησε ο Νάτσο Αμπάντ. Η ρεπόρτερ επιβεβαίωσε το γεγονός και απευθύνθηκε ξανά στον δράστη, που φοράει γυαλιά ηλίου, ζητώντας να την αφήσει να εργαστεί.

«Όσο και να θέλεις να ρωτήσεις από ποιο κανάλι είμαστε, πρέπει όντως να αγγίξεις τα οπίσθιά μου; Είμαι σε ζωντανή εκπομπή και δουλεύω», του είπε. Στη συνέχεια, ο άνδρας αρνήθηκε ότι την άγγιξε και καθώς απομακρύνθηκε προσπάθησε να της χαϊδέψει το κεφάλι. Η δημοσιογράφος ακούγεται να ζητάει συγγνώμη και ο παρουσιαστής στο πλατό την καθησυχάζει και δηλώνει: «Τον έχουμε βιντεοσκοπήσει (…) Δεν χρειάζεται να ζητάς εσύ συγγνώμη. Κάνεις τη δουλειά σου και έρχεται αυτός ο ηλίθιος και σε αγγίζει χωρίς να έχει κανένα δικαίωμα».

Η αστυνομία αργότερα ανέφερε ότι ένας άνδρας συνελήφθη επειδή φέρεται να επιτέθηκε σε μια ρεπόρτερ ενώ εκείνη έκανε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο X, πρώην Twitter.

Η Mediaset Espana, στην οποία ανήκει το ειδησεογραφικό κανάλι, εξέδωσε μια δήλωση εκφράζοντας την υποστήριξή της στην Ίσα Μπαλάδο μετά την «απολύτως αφόρητη κατάσταση» που υπέστη και ότι «απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε μορφή παρενόχλησης ή επιθετικότητας».

Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας Γιολάντα Ντίαθ μίλησε επίσης για το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Έγραψε στο X: «Είναι η ματαιοδοξία που κάνει τους δημοσιογράφους να υφίστανται τέτοιες σεξουαλικές επιθέσεις και οι επιτιθέμενοι είναι αμετανόητοι μπροστά στην κάμερα».

Το νέο περιστατικό σημειώνεται εν μέσω διαμάχης για σεξισμό στην Ισπανία, που πυροδοτήθηκε από τον πρώην πλέον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες που φίλησε στα χείλη τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τζένιφερ Ερμόσο. Οι ενέργειές του κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών οδήγησαν σε εκτεταμένη κριτική, την τελική παραίτησή του και την κλήση του στο δικαστήριο για κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα