ΑΘΗΝΑ
13:40
|
06.05.2024
Η μηχανή αναζήτησης της Google παραμένει ως σήμερα η δημοφιλέστερη με περίπου 90 δισ. επισκέψεις μηνιαίως, θησαυρίζοντας από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων.
Θα επιβιώσει άραγε άλλα 25 χρόνια η Google;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 27η Σεπτέμβρη μπορεί να είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αλλά για την Google είναι μία ημερομηνία «ορόσημο» καθώς πρόκειται για την επίσημη ημέρα «ίδρυσής» της πριν ακριβώς 25 χρόνια, παρότι ιδρύθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1998, από τους διδακτορικούς συμφοιτητές Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν που σκέφτηκαν να φτιάξουν μία «έξυπνη» μηχανή αναζήτησης μέσω ενός εξελιγμένου αλγόρυθμου που εντόπιζε με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τις απαντήσεις σε ερωτήσεις που έκαναν οι χρήστες του Διαδικτύου.

Για την Ιστορία, η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol», έναν μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «10 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Στα μέσα του 1998 οι Πέιτζ και Γκριν συγκέντρωσαν ένα εκατομμύριο δολάρια από επενδυτές, συμφοιτητές και ώστε να δημιουργήσουν την Google στο γκαράζ μίας κοινής τους φίλης.

Το 1999 εξασφάλισαν χρηματοδότηση κύκλου εργασιών ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων με αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η εξέλιξη της εταιρίας ώσπου έγινε η βασική μηχανή αναζήτησης από την ιστοσελίδα Yahoo!.

Στα μέσα του 1999, η Google επεξεργαζόταν με ευχέρεια 500.000 αναζητήσεις ημερησίως που τις αύξησε πέντε χρόνια μετά στις 200 εκατ. αναζητήσεις ημερησίως.

Από τότε φθάσαμε στο σήμερα, οπότε η μηχανή αναζήτησης της Google δέχεται περίπου 100 χιλιάδες αιτήματα και περίπου 8,5 δισ. αιτήματα ημερησίως.

Κάπως έτσι, η μηχανή αναζήτησης της Google παραμένει ως σήμερα η δημοφιλέστερη στο Διαδίκτυο με περίπου 90 δισ. επισκέψεις μηνιαίως, θησαυρίζοντας από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε σημείο που πέρσι εξασφάλισε έσοδα ύψους 282 δισεκ. δολαρίων.

Ωστόσο, από την ίδρυσή της ως σήμερα, ο κόσμος δεν έχει μόνον αλλάξει σημαντικά αλλά έχει περιοριστεί σε ό,τι αφορά τα άπλετα δεδομένα δεκάδων χωρών όλων των ηπείρων στα οποία είχε η Google πριν περίπου 20 χρόνια. Αρκεί να αναφέρει κανείς πως μόνον η απομάκρυνση της Κίνας από το πεδίο δεδομένων πρόσβασης της Google, στερεί στον τεχνολογικό κολοσσό την πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένων δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία κατέρριψε 36 πυραύλους ATACMS με την πρώτη. Πως;

Νότια Κορέα και ΗΠΑ σε κοινή στρατιωτική άσκηση στον Κυβερνοχώρο

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ρωσία: Νέα smartphones που εστιάζουν στην ενίσχυση έναντι της διαρροής δεδομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα