ΑΘΗΝΑ
12:06
|
09.05.2024
Την ώρα που την άρπαξαν οι απαγωγείς της είπαν «Πιστεύουμε στο Κοράνι. Δεν θα σε πληγώσουμε».
Γιοχεβέντ Λέβσιτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η 85χρονη Γιοχεβέντ Λέβσιτς είναι μία από τις δύο γυναίκες, που απελευθερώθηκε χθες (23/10) από τη Χαμάς. Η ίδια, μετά την απελευθέρωσή της, άρχισε να διηγείται τα όσα πέρασε τις ημέρες που ήταν όμηρος, καθώς και τη μέρα που την άρπαξαν οι ένοπλοι της Χαμάς, προκαλώντας της μώλωπες.

Η Γιοχεβέντ Λέβσιτς δήλωσε, ότι στην αρχή η ομηρεία της ήταν μια κόλαση. Ωστόσο με το πέρασμα των ημερών οι απαγωγείς φρόντισαν για κάθε λεπτομέρεια. Η ίδια τόνισε, ότι υπήρχε ένας φρουρός για καθένα από τα πέντε άτομα που κρατούνταν όμηροι στην ομάδα της. Οι απαγωγείς της «φρόντιζαν για κάθε λεπτομέρεια» συμπεριλαμβανομένων των γυναικών που γνώριζαν για τη «γυναικεία υγιεινή».

Η Λέβσιτς δήλωσε, ότι ενώ κρατούνταν στις σήραγγες, στην ομάδα της δόθηκε λευκό τυρί και αγγούρι για να φάνε. Ήταν το ίδιο φαγητό που έτρωγαν και οι απαγωγείς της (Χαμάς), προσθέτει η κόρη της, Σάρον, η οποία μεταφράζει τα λόγια της μητέρας της. Η Γιοχεβέντ Λέβσιτς περιγράφει τις συνθήκες, στις οποίες κρατούνταν η ίδια και οι άλλοι αιχμάλωτοι, οι οποίες, όπως λέει, ήταν καθαρές. Η ίδια περιέγραψε, ότι κοιμόντουσαν σε στρώματα στο πάτωμα στις σήραγγες κάτω από τη Γάζα, ενώ ένας γιατρός τους επισκέπτονταν κάθε δύο-τρεις ημέρες.

Επιπλέον, η ίδια υπογράμμισε, ότι ένας αιχμάλωτος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε ατύχημα με μηχανή στο δρόμο για τη Γάζα νοσηλεύτηκε για τα τραύματά του, ενώ τον περιέθαλπε και ένας νοσηλευτής, ο οποίος τους πήγαινε και φάρμακα που χρειάζονταν.

«Πιστεύουμε στο Κοράνι-Δεν θα σε πληγώσουμε»

Η κόρη της Λέβσιτς, Σάρον, δήλωσε ότι οι απαγωγείς της μητέρας της, της έβγαλαν το ρολόι και τα κοσμήματά της καθώς οδηγούσε και όταν κατέβηκε από το μηχανάκι, οι απαγωγείς της είπαν ότι «Πιστεύουμε στο Κοράνι. Δεν θα σε πληγώσουμε». Η μητέρα της και άλλοι 24 όμηροι μεταφέρθηκαν στις σήραγγες, τις οποίες περιέγραψε ως «μαλακό και υγρό έδαφος».

Η ίδια η Γιοχεβέντ Λέβσιτς αποκάλυψε, ότι μέσα στις σήραγγες υπήρχαν φρουροί, ένας παραϊατρικός και ένας γιατρός.

Τέλος, η Γιοχεβέντ Λέβσιτς πρόσθεσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αν και ξόδεψε δισεκατομμύρια για τον φράχτη των συνόρων, τελικά δεν έκανε τίποτα για να εμποδίσει τη Χαμάς να περάσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Ράφα- Εκατοντάδες χιλιάδες προσπαθούν να διαφύγουν

Ημέρα της Νίκης: Στιγμιότυπα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν

Επιστολή κοινής πρωτοβουλίας στα αριστερά κόμματα από τον Αλέξη Χαρίτση

Τη διακοπή μεταφοράς όπλων στο Ισραήλ επιβεβαίωσε ο Λόιντ Όστιν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα