ΑΘΗΝΑ
08:22
|
03.05.2024
Η άσκηση γίνεται στο πλαίσιο των αυξημένων εντάσεων στην περιοχή. Αναφέρεται πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα είδη εξοπλισμού.
Εικόνες από παλιότερη ιρανική άσκηση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Tasnim ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ότι την Παρασκευή το Ιράν πρόκειται να πραγματοποιήσει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις των χερσαίων του δυνάμεων, στην οποία θα χρησιμοποιηθούν όλα τα είδη εξοπλισμού.

Οι ασκήσεις πρόκειται να διεξαχθούν στην περιοχή Νασραμπάντ, που βρίσκεται κοντά στο Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν, και θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα στρατιωτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων, πυροβολικού, πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αερομεταφερόμενων μεραρχιών και άλλων.

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των αυξημένων εντάσεων σε όλη την περιοχή.

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει τροφοδοτήσει την οργή των αραβικών μαζών, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν που έχει δεσμευτεί να παρέμβει εάν ο πόλεμος στη Γάζα κλιμακωθεί περαιτέρω.

Από την άλλη πλευρά, οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές επιχειρήσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών θέσεων και πολεμικών πλοίων.

Διαβάστε επίσης:

Το Ιράν χαρακτήρισε δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Ταξίαρχου Μοχάμεντ Ρεζά Αστιανί, τη βάναυση επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας ως «πολιτική αυτοκτονία». Ο Αστιάνι εκτίμησε ότι το Ισραήλ, «προσπαθεί να αντισταθμίσει τις άνευ προηγουμένου επιχειρησιακές αποτυχίες του και τις αποτυχίες των υπηρεσιών πληροφοριών του σκοτώνοντας παιδιά και αθώους στη Γάζα».

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ανέρχεται, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας σε 7.028, συμπεριλαμβανομένων 2.913 παιδιών και 1.709 γυναικών. Αναφέρεται πως 18.484 Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα