ΑΘΗΝΑ
23:41
|
04.05.2024
Την προστασία των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, όπου κλιμακώνονται οι επιθέσεις στρατού και εποίκων, ζητά ο ΟΗΕ.
Το Ισραήλ επιτέθηκε, τις τελευταίες ώρες, σε τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμείωτοι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην ήδη ολοκληρωτικά κατεστραμμένη Λωρίδα της Γάζας, εν αναμονή της εφαρμογής των τετράωρων παύσεων που συμφώνησαν, χθες Πέμπτη, Ισραήλ και ΗΠΑ και οι οποίες δεν αναμένεται να προσφέρουν τίποτα περισσότερο παρά την πιθανή δυνατότητα απομάκρυνσης αμάχων από τα βόρεια του παλαιστινιακού θύλακα, συμβάλλοντας όπως υποστηρίζουν αναλυτές στην εθνοκάθαρση.

Σε αυτό το φόντο τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την τελευταία ισραηλινή επίθεση στο κτίριο των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου αλ-Σίφα, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Το Ισραήλ επιτέθηκε, τις τελευταίες ώρες, σε τέσσερα νοσοκομεία στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου ιατρικού συγκροτήματος του θύλακα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά θύματα, δήλωσε το υπουργείο Υγείας .

Ανάμεσα στα υγειονομικά ιδρύματα που χτυπήθηκαν ήταν δύο νοσοκομεία παίδων, το αλ-Ραντίσι και ο αλ-Νάσερ, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδονησίας ανέφερε επίσης ότι οι εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν ζημιές στο ινδονησιακό νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται στο βόρειο άκρο του θύλακα με χιλιάδες τραυματίες και εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να βρίσκονται κοντά.

«Είμαστε εγκλωβισμένοι μέσα στο νοσοκομείο αλ-Ραντίσι. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από τα ισραηλινά τανκς, από όλες τις κατευθύνσεις. Μας δόθηκε προειδοποίηση για εκκένωση, αλλά δεν υπάρχουν εκπρόσωποι από τον Ερυθρό Σταυρό ή κάποια οργάνωση που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των ασθενών και των πολιτών εδώ. Εκατοντάδες είναι παγιδευμένοι μέσα στο νοσοκομείο», λέει μια γυναίκα σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στο X.

Την προστασία των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη ζητά ο ΟΗΕ

Πέρα από τη Γάζα, οι επιθέσεις συνεχίζονται και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την χθεσινή θανατηφόρα επιδρομή στη Τζενίν.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Καλώ επειγόντως, τις ισραηλινές αρχές να λάβουν άμεσα μέτρα, για να εξασφαλίσουν την προστασία των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, οι οποίοι υφίστανται καθημερινή βία από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους, κακομεταχείριση, συλλήψεις, εξώσεις, εκφοβισμούς και ταπείνωση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Φόλκερ Τουρκ από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών λέει ότι η επέκταση του πολέμου στη Γάζα είναι «αναπόφευκτη»

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV του Ιράν μετέδωσε σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ομόλογό του από το Κατάρ το βράδυ της Πέμπτης.

«Λόγω της επέκτασης της έντασης του πολέμου εναντίον των αμάχων κατοίκων της Γάζας, η επέκταση του εύρους του πολέμου έχει γίνει αναπόφευκτη», είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών στον σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι σε τηλεφωνική συνομιλία.

Με τις διπλωματικές επαφές να είναι πυρετώδεις, ο Εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι ταξιδεύει σήμερα στην Αίγυπτο για συνομιλίες που πιθανότατα θα επικεντρωθούν στην απελευθέρωση ορισμένων από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ μεταβαίνει σήμερα στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει σε έκτακτη αραβική σύνοδο κορυφής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Αναφορές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα υποστήριζαν ότι και ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί θα ταξιδέψει επίσης στη χώρα του Κόλπου, σε αυτή που θα ήταν η πρώτη του επίσκεψη από τότε που οι δύο χώρες αποκατέστησαν τους δεσμούς στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με μεσολάβηση της Κίνας τον Μάρτιο.

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι εκκενώσεις από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο για κατόχους ξένων διαβατηρίων και Παλαιστινίους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη καθώς άνοιξε ξανά γι’ αυτόν τον σκοπό το πέρασμα της Ράφα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Από την πλευρά της και η Τουρκία έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να δεχτεί στα νοσοκομεία της για νοσηλεία τραυματισμένους Παλαιστίνιους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις από τη Γάζα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αμερικανοί δημοσιογράφοι ζητούν «ακεραιότητα» στην κάλυψη από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης

Με δήλωσή τους δημοσιογράφοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ καταδικάζουν τη δολοφονία δημοσιογράφων από το Ισραήλ στη Γάζα και ζητούν ακεραιότητα στη κάλυψη των δυτικών μέσων ενημέρωσης για τις θηριωδίες του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων,

Σημειώνοντας ότι τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι περιλαμβάνονται στον αυξανόμενο απολογισμό νεκρών περισσότερων από 10.000 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις του Ισραήλ, ζητούν ρητά από το Ισραήλ να τερματίσει τη βία κατά δημοσιογράφων και άλλων αμάχων.

Καλούν δε, τους επικεφαλής των δυτικών ειδησεογραφικών πρακτορείων να έχουν «καθαρά μάτια» στην κάλυψη των επαναλαμβανόμενων θηριωδιών του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

«Θεωρούμε τις δυτικές αίθουσες σύνταξης υπεύθυνες για απάνθρωπη ρητορική που χρησιμεύσει για να δικαιολογήσει την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Τα διπλά πρότυπα, οι ανακρίβειες και οι πλάνες αφθονούν στις αμερικανικές ειδήσεις», τονίζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα