ΑΘΗΝΑ
09:04
|
13.05.2024
Ανήμερα της εκεχειρίας που δεν έγινε το Ισραήλ συλλαμβάνει γιατρούς και τραυματιοφορείς του μεγαλύτερου υπό πολιορκία νοσοκομείου της Γάζας.
Μουχαμάντ Αμπού Σαλμίγια, ο διευθυντής του νοσοκομείου αλ-Σίφα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός του Ισραήλ φέρεται να έχει συλλάβει τον διοικητή του νοσοκομείου αλ-Σίφα, του μεγαλύτερου νοσοκομειακού συγκροτήματος της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και στελέχη του ιατρικού προσωπικού. Ο Μουχαμάντ Αμπού Σαλμίγια συνελήφθη μαζί με αρκετούς άλλους γιατρούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, ο Χαλίντ Αμπού Σάμρα, επικεφαλής τμήματος του νοσοκομείου αλ-Σίφα της Λωρίδας της Γάζας.

Αναφορά για τη σύλληψη του διοικητή του νοσοκομείου έκανε και ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ (KAN) αλλά και συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντος με ανάρτησή του στο X.  

«Ο δρ. Μουχαμάντ Αμπού Σαλμίγια, διευθυντής του νοσοκομειακού συγκροτήματος αλ-Σίφα, συνελήφθη από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ. Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη δύο τραυματιοφορέων», μετέδωσε σε ανταπόκρισή του από τη νότια Γάζα για το δίκτυο Al Jazeera o Ταρέκ Αμπού Αζούμ. «Αυτό δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει ασυλία εντός της Λωρίδας της Γάζας, ούτε για τους γιατρούς, ούτε για τους τραυματιοφορείς ή ακόμα και δημοσιογράφους, καθώς οι επιθέσεις γίνονται εναντίον όλων των τάξεων της παλαιστινιακής κοινότητας», πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο αλ-Σίφα βρέθηκε στο επίκεντρο της ισραηλινής εισβολής στη βόρεια Γάζα καθώς θεωρείται ότι στα υπόγειά του στέγαζε ή στεγάζει ένα από τα σημαντικότερα αρχηγεία της Χαμάς.

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας της Γάζας, δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός έδωσε τελεσίγραφο σε εργαζομένους και ασθενείς του ινδονησιακού νοσοκομείου να εκκενώσουν την εγκατάσταση στη βόρεια Γάζα.

Ο ίδιος γιατρός και διευθυντής του νοσοκομείου πρόσθεσε, ότι έχουν απομείνει περίπου 200 ασθενείς στο νοσοκομείο μετά την εκκένωση περίπου 450 ασθενών χθες, και είπε στο Al Jazeera ότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται από όλες τις πλευρές στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πλατεία Εξαρχείων: Επιχείρηση επέκτασης της περίφραξης

15 τα θύματα από την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μπέλγκοροντ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα