ΑΘΗΝΑ
04:50
|
02.05.2024
Η αστυνομία φέρεται να ζητά δείγμα γενετικού υλικού από τους προσαχθέντες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 400 άτομα παραμένουν κρατούμενοι από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, με τον συνήγορο ενός εκ των κρατουμένων, Θανάση Καμπαγιάννη, να κάνει λόγο για «απαγωγή».

Ελεύθερα έχουν αφεθεί μόνο 35 άτομα, με τους υπόλοιπους να κρατούνται για 16 και πλέον ώρες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, με τους συγγενής να καταγγέλλουν πως τους αρνούνται επικοινωνία και νομική εκπροσώπηση.

Η αστυνομία ζητά δείγμα DNA από τους προσαχθέντες

Σύμφωνα με ανάρτηση του δικηγόρου, Θανάση Καμπαγιάννη, αξιωματικός της αστυνομίας τους ενημέρωσε ότι η αστυνομία παίρνει δακτυλικά αποτυπώματα από τους προσαχθέντες, ενώ ταυτόχρονα τους ζητείται η συναίνεσή τους στη λήψη DNA. 

«Οι πληροφορίες για το αν θα συνεχιστεί η κράτησή τους είναι ακόμα συγκεχυμένες: τα άτομα ταυτοποιούνται, σημαίνονται, ενώ κατά πληροφορίες τους ζητείται η παροχή συναίνεσης για λήψη DNA. Επισημαίνουμε ότι η μαζική λήψη βιολογικού υλικού από εκατοντάδες προσαχθέντες με μόνο στοιχείο την παρουσία τους στο γήπεδο αποτελεί προφανή υπέρβαση ακόμα και των ήδη “ξεχειλωμένων” διατάξεων του άρθρου 201 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας».

Ο δικηγόρος τόνισε πως «πολλά από τα άτομα είναι ανήλικα 15 χρόνων».

Μπαλάσκας: «Δεν χρειάζεστε δικηγόρο γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις»

Κατόπιν επικοινωνίας μητέρας ενός εκ των προσαχθέντων με το κανάλι του ALPHA, η οποία εξέφρασε την τεράστια αγωνία της για το παιδί της, με το οποίο δεν της επιτρέπουν οι αστυνομικοί να επικοινωνήσει, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, προχώρησε σε απίστευτες δηλώσεις.

Η γυναίκα, ενώ τόνισε πως «υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας» και πως «δεν μπορούν να έχουν πάρει 400 άτομα», ανέφερε πως έχει πληροφορηθεί από τρίτους ότι οι αστυνομικοί έχουν χτυπήσει τους προσαχθέντες.

Απαντώντας στις δηλώσεις της μητέρας, ο Μπαλάσκας υποστήριξε ότι «Δεν χρειάζεστε δικηγόρο γιατί δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις», χαρακτηρίζοντας ψευδείς τις πληροφορίες για ξυλοδαρμό των προσαχθέντων.

«Αυτός που σας είπε ότι έστω και ένας αστυνομικός μπορεί να σήκωσε χέρι μέσα σε αυτό το κτίριο, μετά την προσαγωγή σας είπε ψέματα» δήλωσε ο ίδιος με την μητέρα να απαντά: «μέσα στο κτίριο όχι αλλά από το γήπεδο μέχρι εδώ ήταν με σηκωμένα τα χέρια, τους έδιναν κλωτσιές, τους έδιναν μπουνιές».

Μάλιστα, για τις συνθήκες κράτησής των προσαχθέντων, ο συνδικαλιστής αστυνομικός τις περιέγραψε ειδυλλιακές , με τους αστυνομικούς να τους μιλούν στον πληθυντικό.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, διότι το γνωρίζω, ότι όλα τα παιδιά που είναι μέσα στο κτίριο κάθονται σε κάποια σαλόνια, δεν είναι κρατούμενοι, δεν έχουν συνθήκες φυλακές, δεν έχουν συνθήκες κρατούμενου, τους μιλούν στον πληθυντικό, έχουν σάντουιτς, έχουν φαγητό, έχουν νερό, έχουν τουαλέτα. Απλά χρειάζεται ένας χρόνος να περιμένουν για να ελεγχθεί ένας, ένας και να βρεθούν οι ένοχοι» δήλωσε ο Μπαλάσκας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα