ΑΘΗΝΑ
11:50
|
28.04.2024
Το Δίκτυο Σπάρτακος καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετήσεις αστικών και κρατικών συμφερόντων.
100 Έλληνες στρατιωτικοί σχεδιάζεται να σταλούν στη Βοσνία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Δίκτυο Σπάρτακος καταγγέλλει τα σχέδια, που αναφέρονται σε δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για την αποστολή ενός λόχου 100 Ελλήνων στρατιωτικών στη Βοσνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά την αποστολή Ελλήνων Στρατιωτικών στην Ουκρανία, την Αρμενία και την συμμετοχή φρεγατών στις αποστολές στο Λίβανο και στο πλευρό του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.
Την αποστολή αυτοκτονίας στην Λιβύη και την επιστροφή των πέντε φέρετρων τυλιγμένα την ελληνική σημαία, αλλά και τους σχεδιασμούς αποστολής Ειδικών Δυνάμεων στη Υποσαχάρια Αφρική, στο πλευρό των Γάλλων ιμπεριαλιστών.

Την αποστολή εκατοντάδων Ελλήνων στρατιωτικών στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας, με σκοπό να εξάγουν την δυτικού τύπου δημοκρατία και να προωθήσουν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

Αλλά και την αποστολή εδώ και χρόνια του πιο μεγάλου ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στο Κόσοβο, στο πλευρό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ήρθε η ώρα της αποστολής 100 Ελλήνων στρατιωτικών στη Βοσνία, αυτό το ηφαίστειο εθνικιστικών αντιθέσεων και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που είναι έτοιμο να εκραγεί! Θα συστήσουν έναν Λόχο ο οποίος θα εγκατασταθεί στη Βοσνία.

Το συγκεκριμένο σχέδιο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, βρίσκεται σχεδόν στην τελική του μορφή και άμεσα θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ώστε το ένοπλο αυτό τμήμα, να μετακινηθεί στο εξωτερικό και να συνυπάρξει με δυνάμεις από άλλες χώρες.

Η Ελλάδα, εφόσον οι καταστάσεις το απαιτήσουν, διαθέτει σε ετοιμότητα ήδη έναν λόχο της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, για άμεση μετάβαση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που είχε αποφασιστεί δεκαετίες πριν όταν τα γεγονότα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων «έκαιγαν» και συναντά την συμφωνία όλων των αστικών κομμάτων, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ολόκληρου του αστικού οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου, καθώς η αστική τάξη έχει επιλέξει να αναβαθμίσει τον στρατηγικό της ρόλο διαμέσου του πολέμου.

Αυτές οι στρατηγικές επιδιώξεις της αστικής τάξης αλληλοδιαπλέκονται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας και Κίνας.

Επίσης, αποκαλύπτουν γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ προώθησε και προωθεί την πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών ΕΠ.ΟΠ και ΟΒΑ, αλλά και την προμήθεια μεταχειρισμένου αμερικανικού οπλισμού, κατάλληλου για τέτοιου είδους ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Η ζωή του Μισθοφόρου Στρατιώτη ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ είναι πιο φθηνή και πιο εύκολος ο χειρισμός της απώλειας των φτωχών νέων, που εξαγοράζονται με μια χούφτα ευρώ για να επιβάλλουν με το όπλο, τα ελληνικά αστικά συμφέροντα.

Έτσι εξάλλου σχεδιάζεται να επανέλθει η αστική Ελλάδα στα Βαλκάνια που το πολιτικό της προσωπικό (σχετικές δηλώσεις Σημίτη, Ντόρας Μπακογιάννη) θεωρεί “Ζωτικό της Χώρο”. Εξελίξεις που ευνόησε και η Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται η βασική εκτίμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τις συνομιλίες ΜητσοτάκηΕρντογάν, ότι γίνονται με παρανομαστή την εξυπηρέτηση αστικών και κρατικών συμφερόντων, στο πλαίσιο πολύ ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, αλλά αντίθετα από ότι υποστηρίζει η κυρίαρχη προπαγάνδα, δεν φέρνουν την Ειρήνη αλλά την μεγαλύτερη και πιο δραστική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους.

Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό που εξελίσσεται, ο Λόχος αυτός θα έχει στην διάθεσή του, κυρίως οχήματα Μ-1117 κι όχι μόνο, προσωπικό εξειδικευμένο στην αντιμετώπιση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών κι άλλες ειδικότητες που αποστολής τους θα είναι η ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι το παραπάνω σχέδιο αποτελεί τη συνέχεια συζητήσεων και διαπραγματεύσεων που είχαν γίνει σε διαφορετικά επίπεδα.

Ένα εξ αυτών των επιπέδων, ήταν η σχετικά πρόσφατη Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων που έγινε στη Σεβίλλη στα μέσα Οκτωβρίου, στην οποία έλαβε μέρος ο Α/ΓΕΕΘΑ. Τα επιτελεία των Αρχηγών συζήτησαν για την κατάσταση στο Ουκρανικό μέτωπο, εξετάζοντας τις προοπτικές υποστήριξης των πολεμικών δυνατοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής συνδρομής από την Ευρώπη, αλλά και την μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στα Βαλκάνια. Αυτή η πολεμική αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕ οδηγεί στην ενίσχυση “της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας της ΕΕ”, όπου καθοριστικός είναι ο στόχος για την ανάπτυξη της ικανότητας ταχείας αντίδρασης. Εκεί σημείο «επαφής» ήταν η αντιμετώπιση κρίσεων εκτός των συνόρων της Ευρώπης, σ’ ένα πλαίσιο επίτευξης πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας!

Στόχος της Ευρώπης είναι η διεύρυνσή της στα Δυτικά Βαλκάνια, η αύξηση της επιρροής της με ταυτόχρονη μείωση της επίδρασης της Ρωσίας αλλά και της Κίνας, που τα τελευταία χρόνια δείχνει ότι “εισβάλλει” ολοένα και περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή”, τονίζει αναλυτής.

Οι στρατιωτικές αυτές εξελίξεις συμβαδίζουν με πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς. Σχεδόν πριν από έναν χρόνο οι ηγέτες της ΕΕ είχαν επικυρώσει την απόδοση στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, ως “υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ”, αφού πρώτα είχαν εργαστεί γι’ αυτό οι υπουργοί εξωτερικών των 27 της Ευρώπης. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, “η χώρα να λάβει τα συνιστώμενα μέτρα για την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, την διαχείριση της μετανάστευσης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων”.

Ο Ελληνικός αστικός κόσμος “απλώνει” τις φιλοδοξίες στρατιωτικής του δράσης από τη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια, μέχρι τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τον Ινδικό Ωκεανό.
Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών δεν περνά απαρατήρητο η αύξηση των συνεκπαιδεύσεων μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των αντίστοιχων Βαλκανικών χωρών, με ένταση της δράσης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, των Ειδικών Δυνάμεων -που βρίσκεται σε φάση μεγάλης αντιδραστικής μετάλλαξης- και του Γ Σώματος Στρατού. Αποκαλύπτεται επομένως ο ρόλος που έχει αναλάβει το ελληνικό αστικό κράτος στο κρίσιμο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής.

Μια εξ αυτών ήταν και η άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας” που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στη Β. Ελλάδα, στο πεδίο βολής Ασκός Προφήτης στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η άσκηση αυτή θέτει ως πρώτο στόχο την αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας, την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπως αυτό παρουσιάστηκε από το σενάριο της άσκησης. Δίπλα στα ελληνικά ασκούμενα τμήματα βρέθηκαν στελέχη της ορεινής διμοιρίας πεζικού της Ρουμανίας, της Αλβανίας, τμήμα πεζικού από την Β. Μακεδονία, ενώ από τους παρατηρητές μπορούμε να εστιάσουμε στο γεγονός ότι η πλειονότητα ανήκει σε χώρες της Μ. Ανατολής και του Κόλπου.

Το Αντιπολεμικό κίνημα, δρώντας μέσα και έξω από τον στρατό πρέπει να Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου, να αμφισβητήσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της ελληνικής αστικής τάξης που επιδιώκει να χαράξει δρόμους κερδοφορίας και αναβαθμισμένου παρεμβατικού πολιτικού ρόλου.

Πρέπει να αμφισβητήσουμε την Στρατιωτικοποίηση, τις προσλήψεις Μισθοφόρων στρατιωτών και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ-ΦΑΝΤΑΡΟΣ-ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Απαιτείται Κοινός αγώνας των λαών των Βαλκανίων εναντίον του εθνικισμού και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τον καπιταλισμού που επιβάλλουν την εκμετάλλευση, την καταπίεση και οδηγούν στον πόλεμο, την καταστροφή και την προσφυγιά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

[email protected]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα