ΑΘΗΝΑ
18:28
|
06.05.2024
Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε θετικός στο να συμμετάσχει και η Ελλάδα στην συμμαχία για την αντιμετώπιση των επιθέσεων των Χούθι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οδηγία εκδόθηκε από το Λιμενικό και για τα εμπορικά πλοία υπό ελληνική σημαία να αποφεύγουν την πλεύση στην νότια Ερυθρά Θάλασσα , λόγω των επιθέσεων των Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων που πλέουν στην περιοχή, τα οποία συνδέονται με Ισραηλινά συμφέροντα.

Η σύσταση έρχεται ύστερα από τις μαζικές ανακοινώσεις πολυεθνικών εταιριών για την αναστολή των μεταφορών μέσω της Ερυθράς Θάλασσας, προς αποφυγήν επιθέσεων, ανάμεσά τους η BP και η Evergreen.

Η Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας του Λιμενικού εξέδωσε σήμα προς τα ελληνικών συμφερόντων πλοία να αποφεύγουν την πλεύση σε ύδατα περιμετρικά της Υεμένης, στον Κόλπο του Άντεν, από και προς την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το Reuters. Το Λιμενικό συστήνει ακόμα στα πλοία να πραγματοποιούν κατά το δυνατό, νυκτερινό διάπλου της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του στενού Μπαμπ ελ Μαντέμπ, έχοντας μόνο το απαραίτητο προσωπικό στο κατάστρωμα, αλλά και την συχνή διεξαγωγή ασκήσεων ασφαλείας και ελέγχου του εξοπλισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Χρήστου Στυλιανίδη, η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, ύστερα από την ανακοίνωση του σχηματισμού συμμαχίας με την ονομασία «Φύλακας της Ευημερίας» για την ασφαλή διέλευση εμπορικών πλοίων μέσω την περιοχής, τονίζοντας πως η χώρα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαβιέρ Μιλέι: Το ζήτημα των Φόκλαντς θα κρατήσει για δεκαετίες. Καμιά σύγκρουση με Βρετανία

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα