ΑΘΗΝΑ
06:17
|
28.04.2024
Πρόκειται για ομαδική αγωγή, καθώς ο Μασκ δεν έδωσε μπόνους σε κανέναν, όπως ο ίδιος τους είχε υποσχεθεί.
Στα δικαστήρια ο Ίλον Μασκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα δικαστήρια στέλνουν τον Ίλον Μασκ εργαζόμενοι της πλατφόρμας Χ, καθώς δεν τους κατέβαλε μπόνους που τους είχε υποσχεθεί. Αυτό αποφάσισε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από μήνυμα που κατέθεσε υπάλληλος της εταιρείας.

Η διοίκηση του Χ από πλευράς της, είχε καταθέσει στο δικαστήριο αίτημα απόρριψης της υπόθεσης, το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από τον Μαρκ Σόμπινγκερ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής αποζημιώσεων στο Χ, έως ότου αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Μάιο. Η υπόθεση αφορά ομαδική αγωγή για πρώην και νυν εργαζομένους στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, που δεν έλαβαν τα μπόνους του 2022 παρά τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση μετά την εξαγορά του Twitter, τωρινό Χ, ότι αυτά θα καταβληθούν κανονικά.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής επέτρεψε τη συνέχιση της αγωγής του Μαρκ ενάντια στην Χ, τονίζοντας ότι «η προσφορά του Twitter να του καταβάλει ένα μπόνους ως αντάλλαγμα έγινε δεσμευτική με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε υπό τη νομοθεσία της Καλιφόρνια». Το Χ, το οποίο έχει ουσιαστικά απολύσει ολόκληρη την ομάδα των δημοσίων σχέσεων, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστή.

Στην αγωγή του περασμένου Ιουνίου τονιζόταν, ότι αφότου ο Μασκ ανακοίνωσε την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Απρίλιο, «πολλοί εργαζόμενοι εξέφρασαν ανησυχίες» για το μέλλον των «αποδοχών τους και των ετήσιων μπόνους» αν και όταν κλείσει η συμφωνία. Τους επόμενους μήνες έως ότου ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ, τα στελέχη της εταιρείας υποσχέθηκαν σε διάφορες περιστάσεις στους εργαζομένους ότι θα πάρουν τα μπόνους του 2022 στο 50% των στόχων τους.

«Η υπόσχεση επαναλήφθηκε και μετά την εξαγορά του Μασκ», τονίζεται στην αγωγή.

Παρόλα αυτά και παρά τις υποσχέσεις, το Χ δεν πλήρωσε ποτέ τα μπόνους. Ο Μαρκ αποχώρησε από την εταιρεία τον Μάιο, καθώς, όπως είπε η εταιρεία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι των εργαζομένων της, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών των μπόνους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Celebrities στα εστιατόρια

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα