ΑΘΗΝΑ
13:34
|
28.04.2024
Κινητοποίηση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 12/1, στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» με νέα ανακοίνωση αποκαλύπτει τα ψέματα, τόσο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όσο την προηγούμενης δημοτικής αρχής, σχετικά με την καταστροφή των δέντρων και των φυτών στην πλατεία Εξαρχείων και ρωτάει ανοιχτά τι θέση θα πάρει η νέα δημοτική αρχή.

Τέλος, καλεί σε κινητοποίηση για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη, σήμερα, 12/1, 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Με αφορμή αίτημα που είχαν διατυπώσει κάτοικοι της γειτονιάς των Εξαρχείων προς τη διεύθυνση πρασίνου του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 11/1/24, επίσκεψη κατοίκων και του δικηγόρου τους στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων, ζητώντας να τους γνωστοποιηθεί η ταυτότητα, η κατάσταση, ο χώρος που βρίσκονται τα φυτά που εκριζώθηκαν από την πλ. Εξαρχείων, καθώς και τα πρακτικά φροντίδας τους. Στη συνάντηση εκτός από τον Προϊστάμενο της διεύθυνσης και εργαζόμενους του φυτωρίου, παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου.

Αφού διαπιστώθηκε, ότι στον δήμο Αθηναίων η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ έχει παραδώσει διαφορετική καταγραφή φυτών από αυτή της αρχικής ΤΕΠΕΜ, παρατηρήθηκε ότι ακόμα κι αν οι εργαζόμενοι κάνουν ό,τι μπορούν, τα δέντρα έχουν φτάσει στο φυτώριο κούτσουρα, εξαιτίας του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο έγινε η εκρίζωση και το απαράδεκτο κλάδεμα, επί της ουσίας για εμάς, κόψιμο. Κάτι τέτοιο άλλωστε μπορεί να διαπιστωθεί και από το οπτικοακουστικό υλικό που υπάρχει από τις ημέρες κοπής.

Αν και η διεύθυνση πρασίνου είχε υποβάλει έγγραφο προς την εταιρία, για το πώς πρέπει να γίνει η διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί το θετικότερο δυνατό αποτέλεσμα, η εταιρία δεν το ακολούθησε, επικαλούμενη την πίεση χρόνου και τα δίκτυα στην περιοχή.

Τα συμπεράσματα, λοιπόν, δικά μας.

1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κατέθεσε ανακριβή ΤΕΠΕΜ τον Οκτώβρη του 2022, αφού είχε στηθεί το εργοτάξιο και για την οποία 50 κάτοικοι έχουν προσφύγη στο ΣτΕ. Επειδή προφανώς δεν μπορούσε να αντικρούσει η εταιρία το ότι είναι λανθασμένη, έκανε νέα καταγραφή, μετά την προσφυγή, η οποία σαφώς και αμφισβητείται, αφού κανένας δεν μπορεί να την ελέγξει επιτόπια και οι κάτοικοι που γνωρίζουν την πλατεία παρατήρησαν ότι δεν ισχύει.

2. Η προηγούμενη δημοτική αρχή “απλώς” υπέκυψε στην πίεση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να γίνουν γρήγορα και όπως βόλευε την ίδια οι κοπές. Όχι μόνο δεν επέβαλε τους όρους της, αλλά προτίμησε να γίνει η καταστροφή, μη συμφωνώντας με τα όσα εδώ και χρόνια λέγονται από τη συνέλευση και από φορείς ότι η επιλογή χωροθέτησης του σταθμού στην πλατεία είναι λανθασμένη εξαιτίας πολλών λόγων, μεταξύ των οποίων και τεχνικών ζητημάτων, όπως τα δίκτυα κ.λπ. που επιβάλλουν και μια περιβαλλοντική καταστροφή.

Γνωρίζουμε γιατί βιαζόταν η εταιρία:

Ήθελε να γίνει η καταστροφή προτού βγει η απόφαση για τη Ριζάρη και αποτελέσει δεδικασμένο. Και ενώ η απόφαση για τα Εξάρχεια δεν έχει βγει ακόμα, προχώρησε στην καταστροφή ώστε αυτή να φαίνεται άνευ αντικειμένου.

-Γνωρίζουμε, ότι την εταιρία δεν την απασχολούν τα όποια προβλήματα θα φέρουν τεχνικά ζητήματα. Για να καταστραφεί η πλατεία Εξαρχείων και να πάψει να υπάρχει άλλος ένας δημόσιος χώρος, κατόπιν πολιτικών εντολών, δεν έχει κανένα ζήτημα να καταδικάσει τους κατοίκους της περιοχής σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης (σκόνη, ζέστη, θόρυβος, στατικά ζητήματα στις κατοικίες κ.ο.κ.), προκειμένου να φύγουν.

-Γνωρίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έβαλε κανέναν όρο, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το τι λένε οι άνθρωποι της περιοχής, ακριβώς γιατί τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε σε όλη την πόλη ήταν αυτά των μεγαλοεργολάβων και των μεγαλοεπενδυτών. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και πλέον φαίνεται από παντού.

Ο σταθμός μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ΔΕ θα γίνει.

Δε θα γίνει γιατί όσο και αν έχουμε να κάνουμε με πολιτικές μαφίες και υπερκέρδη εργολάβων δεν το βάζουμε κάτω, ακριβώς επειδή αφορά τη ζωή μας.

Εκτός από τον δικό μας αγώνα βέβαια τίθενται ερωτήματα για τη στάση της νέας δημοτικής αρχής. Θα διαλέξει πλευρά; Γιατί μέσες λύσεις δεν υπάρχουν. Ή με τους κατοίκους και τους ανθρώπους της γειτονιάς ή με τους εργολάβους και το επενδυτικό κεφάλαιο που τους εκτοπίζει.

Εμείς συνεχίζουμε με κάθε τρόπο και μέσο που έχουμε, δυναμικά, μέχρι την τελική νίκη. Επόμενη μεγάλη μάχη είναι η μη επέκταση του εργοταξίου και το σταμάτημα της πλήρους εξαφάνισης του χώρου της πλατείας Εξαρχείων. Ο μόνος σύμμαχος που έχουν είναι ο στρατός κατοχής που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή.

Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε τη δύναμη και θα κερδίσουμε! 

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλεί η Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση του λόφου Στρέφη, σήμερα, 12/1, 6μ.μ. στο δημαρχείο.

Ανοιχτή Συνέλευση “Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Οι πληρωμές από από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 2 Μαΐου

Νέο βίντεο με ισραηλινούς ομήρους έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς

Ο Στόλος της Ελευθερίας αναβάλλει το ταξίδι του στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα