ΑΘΗΝΑ
15:15
|
01.05.2024
Η κατάθεση του Μαουρίτσιο Καποτόρτο εξόργισε την εξεταστική επιτροπή καθώς και βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Μαουρίτσιο Καποτόρτο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα-ανακριτή θα αποσταλεί με απόφαση της εξεταστικής επιτροπής η κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, προκειμένου να διερευνηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας

Τα όσα ανέφερε ο κ. Καποτόρτο για το δυστύχημα στα Τέμπη εξόργισαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, με τον Βασίλη Κόκκαλη από τον ΣΥΡΙΖΑ που έθεσε πρώτος το θέμα να προτείνει να διαβιβαστεί η κατάθεσή του στον εισαγγελέα εφετών.

«Δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη κατά τη διήμερη κατάθεσή του να ζητήσει μια συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας», ανέφερε από τη ΝΔ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, συμφωνώντας με την πρόταση Κόκκαλη. 

«Ήρθε να ρίξει στάχτη στα μάτια και να αποδώσει το δυστύχημα μόνο στον σταθμάρχη και όχι στους μηχανοδηγούς και στην Hellenic Train που μας έφερε τα σαπάκια», είπε στη συνέχεια και χαρακτήρισε την κατάθεση Καποτόρτο «απολύτως εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική τόσο για τα θύματα της τραγωδίας, όσο και για τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής».

Με τη φράση «ουδέν σχόλιον» απάντησε στην απόφαση της εξεταστικής επιτροπής ο Μαουρίτσιο Καποτόρτο, ο οποίος έριξε το μπαλακι της ευθύνης στον ΟΣΕ, λέγοντας ότι «οι όποιοι εκτροχιασμοί τρένων έχουν σημειωθεί, οφείλονται σε ευθύνες του ιδιοκτήτη υποδομής, δηλαδή στον ΟΣΕ»

Στο ερώτημα πάντως, του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Μαρκόπουλου, για το πόσοι μηχανοδηγοί έχουν υποστεί εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία, ενώ στο ερώτημα αν θα έστελνε τα παιδιά του να ταξιδέψουν με τρένο, απάντησε «ασφαλώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα