ΑΘΗΝΑ
08:37
|
16.05.2024
«Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, η ισραηλινή ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο εκπρόσωπος του κόμματος.
Πορεία υπέρ της Παλαιστίνης στην Ιρλανδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ιρλανδικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Σιν Φέιν,  υπό την ηγεσία της Μέρι Λου Μακντόναλντ, κατέθεσε πρόταση στο κοινοβούλιο, ζητώντας η χώρα να αιτηθεί τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, λόγω των ενεργειών της κυβέρνησης κατά του παλαιστινιακού λαού.

Το Σιν Φέιν καλεί παράλληλα τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να αποκλείσει στους Ισραηλινούς αθλητές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, κατά το πρότυπο της ιστορικής απαγόρευσης συμμετοχής των Νοτιοαφρικανών αθλητών την δεκαετία του 60′, κατά τη διάρκεια του απαρτχάιντ.

Το κόμμα, επίσης, εισήγαγε μια πρόταση στο ιρλανδικό κοινοβούλιο καλώντας την κυβέρνηση να συμμετάσχει στην εν εξελίξει προσφυγή της Νότιας Αφρικής στο Διεθνές Δικαστηρίο (ICJ) κατά του Ισραήλ για για παραβίαση των υποχρεώσεων του βάσει της Σύμβασης για την Γενοκτονία.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος για Εξωτερικές Υποθέσεις, Ματ Κάρθι, κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών εκπροσώπων, να υποστηρίξουν την πρόταση του Σιν Φέιν, να υποστηρίξει η χώρα την υπόθεση της Νότιας Αφρικής.

«Η απόφαση του Δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή αλλάζει τα πάντα. Μπορεί το Δικαστήριο να μην χρησιμοποίησε τη λέξη “κατάπαυσητου πυρός, αλλά ο μόνος τρόπος για να τεθεί σε λειτουργία το πόρισμα του Δικαστηρίου είναι μια πλήρης και μόνιμη κατάπαυση», τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως, η συμμετοχή της Ιρλανδίας στις διαδικασίες « θα στείλει ένα τεράστιο μήνυμα στον κόσμο».

«Τώρα είναι η ώρα για την κυβέρνηση, εκ μέρους του ιρλανδικού λαού, να συνεργαστεί με τη Νότια Αφρική στην υπόθεση, έτσι ώστε να λογοδοτήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματά του κατά του παλαιστινιακού λαού. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες, η ισραηλινή ατιμωρησία πρέπει να σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας Κίνας συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη

Παραίτηση του Προέδρου του ΕΛΓΟ λόγω πίεσης για υπογραφές απευθείας αναθέσεων

Νέα Καληδονία: Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης λόγω των ταραχών

Ιράν: Επίσημα αργία το Σάββατο και μείωση των εβδομαδιαίων εργατοωρών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα