ΑΘΗΝΑ
22:58
|
30.04.2024
Ο 36χρονος αστυνομικός που σκότωσε τον 16χρονο Ρομ θα δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Κώστας Φραγκούλης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δημοσιότητα το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2022, όταν ένας 36χρονος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο Ρομ Κώστα Φραγκούλη, επειδή έφυγε από πρατήριο χωρίς να πληρώσει τη βενζίνη που έβαλε.

Ο κατηγορούμενος παραπέμπεται στο ακροατήριο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και θα δικαστεί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και για εκτέλεση παράνομων πυροβολισμών.

Οι δικαστές του Συμβουλίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έκριναν ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός με πρόθεση και δη αποδεχόμενος τη γνώση του ότι από την πράξη του ήταν ενδεχόμενο, να παραχθεί το υπό κρίση περιστατικό, σκότωσε τον ανήλικο, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφεται αναλυτικά το χρονικό της καταδίωξης, η οποία ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι το 16χρονο θύμα αποχώρησε με το Ι.Χ. φορτηγάκι του πατέρα του από βενζινάδικο, χωρίς να πληρώσει το ποσό των 20 ευρώ για τα καύσιμα που είχε βάλει.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, ο κατηγορούμενος αστυνομικός πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του όπλο δύο φορές από απόσταση 10-15 μέτρων: μία από τις βολίδες πέτυχε το αυτοκίνητο από το πίσω μέρος, διαπέρασε τον υαλοπίνακα, πλήττοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού του 16χρονου, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με συνέπεια αυτό να προσκρούσει διαδοχικά στα σκαλοπάτια παρακείμενου ξενοδοχείου και εξωτερικού τοίχου, όπου ακινητοποιήθηκε.

Ο 16χρονος υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από νοσηλεία 8 ημερών, όπως αναφέρεται στο βούλευμα. Με το ίδιο βούλευμα, διατηρείται ο περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί στον 36χρονο αστυνομικό της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα