ΑΘΗΝΑ
07:10
|
03.05.2024
«Ψηφίζω για την άρση της ασυλίας» γράφει ο Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023-Στόχος οι 500.000 υπογραφές.
Ψήφισμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας χρόνος πέρασε, τότε, όταν στις 28 Φεβρουάριου του 2023 θα έχαναν τόσο άδικα και με άγριο τρόπο τις ζωές τους 57 άνθρωποι στα ματωμένα Τέμπη. Μπήκαν στον τρένο του «θανάτου», άλλοι για να πάνε διακοπές, άλλοι για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, άλλοι για να πάνε στις δουλειές τους, άλλοι για να δουν τις οικογένειές τους. Μα, δεν το ήξεραν ότι αυτό το τρένο θα τους οδηγούσε στον θάνατο. Εμπιστεύονταν, όπως εμπιστευόμασταν και εμείς (λέμε τώρα!) τα τρένα, τις συντηρήσεις που υπόσχονταν οι κυβερνήσεις ότι γίνονταν στα συστήματα ελέγχου. Και αυτό που πήραν; Θάνατος, κούνημα δαχτύλου, ύβρεις, ειρωνείες.

Και την ίδια ώρα που γράφω, την ίδια περίοδο που η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη συνεχίζεται, οι απολογίες πάνε και έρχονται, με άλλους να ειρωνεύονται (δες Κώστας Καραμανλής), άλλους να επικαλούνται το δικαίωμα της σιωπής (δες Κωνσταντίνος Αγοραστός) οι συγγενείς, οι φίλοι των θυμάτων δεν ξεχνούν και παλεύουν.

@news.greece Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης συλλόγου οικογενειών θυμάτων, κατά την εισαγωγή της, σηκώθηκε όρθια και μίλησε εκ μέρους όλων των συγγενών. Όπως είπε συγκινημένη «με βλέπετε μόνη μου εδώ, όμως δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες». #greece #news #prwtothema #tempoi #temph ♬ πρωτότυπος ήχος – ΠΡΏΤΕΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ

Αυτοί οι άνθρωποι συσπειρώθηκαν γύρω από τη θλίψη και την οργή τους για την ατιμωρησία των αυτών που φέρουν τις ευθύνες του δυστυχήματος και έφτιαξαν τον «Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023».

@georgechrp change.org #εγκλημα #τέμπη #karistianou #mariakaristianou #greece #hellenictrain #ellada #σαχίνης ♬ πρωτότυπος ήχος – Georgechrp

«Δεν είμαι νομικός. Είμαι μια μάνα που έχασε άδικα και ξαφνικά την κόρη της στο τρένο, στην επιστροφή της από ένα ταξίδι. Θέλω να μιλήσω για ένα ακόμη έγκλημα, που γίνεται απέναντι σε εμάς, που είμαστε η φωνή όσων δεν είναι πια εν ζωή. Θα μιλήσω για την ψυχή του συλλόγου μας, “Τέμπη 2023” που ιδρύθηκε, με μοναδικό στόχο να αποδοθεί δικαιοσύνη», γράφει η κα. Καρυστιανού στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

@marka2318

♬ original sound – Marka1

«Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν» Γράφει ο κ. Κωνσταντινίδης στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Μοναδικός στόχος: Να ακουστούν από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα και να επικοινωνήσουν στον κόσμο το αυτονόητο:

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ψηφίζω για την άρση της ασυλίας

Στήριξέ μας υπογράφοντας το ψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

Γράφει ο Σύλλογος στην ιστοσελίδα του. Συγκεκριμένα, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης (θύμα Τεμπών) και πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, έχει δημιουργήσει μία αναφορά στην πλατφόρμα change.org στοχεύοντας στην έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Δυο λεπτά θα χρειαστείτε να ξοδέψετε για να συμπληρώσετε την πλατφόρμα με λίγες ερωτήσεις. Λίγα λεπτά για να υπογράψετε, ώστε να αρθεί η βουλευτική ασυλία. Δυο λεπτά και θα έχετε βάλει και εσείς το λιθαράκι σας στον τιτάνιο αγώνα αυτών των ανθρώπων, που ζητούν δικαίωση για τα αγαπημένα τους άτομα που χάθηκαν.

Πατώντας εδώ μπορείτε να υπογράψετε.

Τι γράφει η εισαγωγή του ψηφίσματος:

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΡΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ‘ΤΕΜΠΗ 2023‘ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ.

ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΜΕ EMAIL ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

Σκοπός της αναφοράς είναι να συγκεντρωθούν 500.000 υπογραφές πολιτών, μέσω των οποίων θα αυξηθεί η κοινωνική επιρροή. Μια σημαντική επιρροή, η οποία θα βοηθήσει να επιτευχθεί ο προκαθορισμένος στόχος. Με άλλα λόγια, οι υπογραφές δεν εξασφαλίζουν την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του συντάγματος, αλλά μπορούν να ασκήσουν πίεση στους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση.

Έως τη στιγμή που γράφεται το άρθρο, έχουν συγκεντρωθεί 371.043 υπογραφές.

Άλλοι σιωπούν και άλλοι φωνάζουν

Και αν δεν ακούσατε τίποτα στις τηλεοράσεις για αυτό το θέμα, να ‘ναι καλά τα social media! Εδώ, η λογοκρισία δεν περνά (στο περίπου). Άνθρωποι διάσημοι και μη, creators με πολλούς ακολούθους ή και με λίγους, με πολλά αλλά και λίγα views, δημοσιεύουν το ψήφισμα και προτρέπουν τον κόσμο να το υπογράψει.

@dkarava change.org τέμπη μπορούμε να κάνουμε τα πάντα!! #τεμπη #fortiktok #foryou #tiktok #tempi #change #change ♬ πρωτότυπος ήχος – dem
@0000000.1983

Ψηφίστε Όσοι περισσότεροι μπορείτε!!!! Να μπουν αυτοί που πρέπει φυλακή… Σε λίγο κλείνουν 1 χρόνο που χάθηκαν αυτές οι ψυχές 😓

♬ πρωτότυπος ήχος – Χρήστος Ιβάνοβιτς
@g_i_o_y_l_i #τεμπη_εγκλημα #changeorg tempi. #υπογραφές #μαριακαρυστιανου #🙏🙏🙏 ♬ πρωτότυπος ήχος – Gioylh Kouk
@despinacharessiadou #foryoupage #foryou #grecce🇬🇷 ♬ Dance You Outta My Head – Cat Janice
@effimiar

https://www.change.org/p/τραγωδια-τεμπη-2023?signed=true 🙏🙏

♬ πρωτότυπος ήχος – Effimia✨
@polinapatsioyra #teampolipink #patsioyrafamily #polipinkshop #fy #temph #tempi #change ♬ πρωτότυπος ήχος – polipink
https://tempi2023.gr/
Κοινοί Θνητοί | Θ’ αργήσω απόψε

Όταν οι ευθύνες πάνε ΠΑΝΤΟΥ, κανένας δεν έχει την ΕΥΘΥΝΗ!

Ξεκινάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΕΥΘΥΝΕΣ όπου υπάρχουν με έγγραφα και αποδείξεις!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα