ΑΘΗΝΑ
07:02
|
04.05.2024
Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι.
Αλεξέι Ναβάλνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε σε ρωσική φυλακή της Αρκτικής, φέρεται να ενημερώθηκε ότι το σώμα του θα κρατηθεί από τις αρχές για δύο εβδομάδες.

Η μητέρα του ενημερώθηκε, ότι κρατείται η σορός για «χημική ανάλυση», δήλωσε εκπρόσωπος του Ναβάλνι. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται η σορός από τις ρωσικές αρχές, ενώ οι προσπάθειες για τον εντοπισμό της έχουν επανειλημμένα διακοπεί.

Η σύζυγος του εκλιπόντος ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης τους κατηγόρησε ότι το έκρυψαν.

Σε ένα βίντεο τη Δευτέρα, στο οποίο δεσμεύτηκε να συνεχίσει το έργο του για να αγωνιστεί για μια «ελεύθερη Ρωσία», η Γιούλια Ναβάλναγια κατηγόρησε ευθέως τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι σκότωσε τον σύζυγό της. Υποστήριξε επίσης ότι το σώμα του κρατούνταν μέχρι να εξαφανιστούν τα ίχνη δηλητηρίασης από τον νευρικό παράγοντα Novichok.

Με τη φωνή της να τρέμει από θλίψη και θυμό, η Ναβάλναγια ζήτησε από τους θεατές να σταθούν δίπλα της και «να μοιραστούν την οργή και το μίσος για όσους τόλμησαν να σκοτώσουν το μέλλον μας».

Τι πιστεύει η οικογένεια

Αργότερα, η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάμις, είπε πως οι ερευνητές είπαν στη μητέρα του Αλεξέι, Λουντμίλα, ότι δεν θα παρέδιδαν το πτώμα για δύο εβδομάδες, ενώ θα έκαναν χημική ανάλυση.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, η κα Ναβάλναγια είπε, ότι πιστεύει ότι οι αρχές περίμεναν τον Νόβιτσοκ (νευροτοξικό παράγοντα) να εξαφανιστεί από το σώμα του Ναβάλνι.

Ο Ναβάλνι εξέτιε ποινή 19 ετών για κατηγορίες που πολλοί θεωρούσαν ότι είχαν ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε: «Το γεγονός είναι ότι ο Πούτιν είναι υπεύθυνος, είτε το διέταξε είτε είναι υπεύθυνος για τις συνθήκες στις οποίες υπέβαλε αυτόν τον άνθρωπο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα