ΑΘΗΝΑ
02:09
|
28.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για το πρόβλημα της φτώχειας στη χώρα του, καθώς και για τη συνεχόμενη εμπλοκή της Δύσης.
Διάγγελμα Πούτιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα ξεπεράσουμε τα πάντα μαζί», ήταν τα πρώτα λόγια του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμα που απευθύνει στον ρωσικό λαό, προσθέτοντας ότι η εθνική ενότητα είναι αυτό που έδωσε τη δυνατότητα στη Ρωσία να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του κορονοϊού και την παγκόσμια τρομοκρατία.

Το πρόβλημα της φτώχειας

«Το πρόβλημα της φτώχειας συνεχίζει να είναι οξύ στη Ρωσία και επηρεάζει περισσότερο από το 9% του πληθυσμού της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

«Θα ήθελα να επαναλάβω, το πρόβλημα της φτώχειας εξακολουθεί να είναι σοβαρό. Καλύπτει άμεσα πάνω από το 9% του εθνικού πληθυσμού και στις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δίνουν οι ειδικοί, το επίπεδο φτώχειας είναι περίπου 30%».

Ο έλεγχος της φτώχειας είναι ένα δύσκολο έργο και είναι συστημικό, πολλαπλών πτυχών, σημείωσε ο Πούτιν. «Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνω, είναι σημαντικό όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε σε αυτόν τον τομέα, όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε να είναι αποτελεσματικά και αποδοτικά και να παρέχουν το απτό πραγματικό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους, για τις οικογένειές μας», πρόσθεσε.

Ο όγκος των κατοικιών

«Ο όγκος των κατοικιών που τέθηκαν σε λειτουργία στη Ρωσία το 2023 υπερέβη το υψηλότερο αποτέλεσμα της σοβιετικής περιόδου κατά 1,5 φορές», δήλωσε ο πρόεδρος.

«Πέρυσι, πάνω από 110 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κατοικιών κατασκευάστηκαν στη Ρωσία. Αυτό είναι μιάμιση φορά περισσότερο από το υψηλότερο σοβιετικό ποσοστό, που επιτεύχθηκε το 1987. Στη συνέχεια κατασκευάστηκαν 72,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα».

Ο Πούτιν πρόσθεσε, ότι τα τελευταία έξι χρόνια, εκατομμύρια ρωσικές οικογένειες έχουν βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσής τους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 900.000 με τη βοήθεια του προγράμματος οικογενειακών στεγαστικών δανείων.

Ειδική στρατιωτική επιχείρηση

«Η απόλυτη πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ο κόσμος είναι αταλάντευτος σε αυτή την επιλογή», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση αναφερόμενος στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο αρχηγός του κράτους επεσήμανε ότι σήμερα, «όταν η πατρίδα υπερασπίζεται την κυριαρχία και την ασφάλειά της, προστατεύει τις ζωές συμπατριωτών στο Ντονμπάς και τη Σεβαστούπολη, ο αποφασιστικός ρόλος σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα ανήκει ακριβώς στους Ρώσους πολίτες, την ενότητα, την αφοσίωση στην πατρίδα και την ευθύνη για τη μοίρα του. Αυτές οι ιδιότητες εκδηλώθηκαν ξεκάθαρα στην αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, όταν υποστηρίχθηκε από την απόλυτη πλειοψηφία του ρωσικού λαού» τόνισε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος επισήμανε, ότι με αυτόν τον τρόπο, όλοι μαζί, οι πολίτες όχι μόνο ανάγκασαν «την απειλή μιας παγκόσμιας επιδημίας να υποχωρήσει», αλλά έδειξαν επίσης ότι στη ρωσική κοινωνία «κυριαρχούν αξίες όπως το έλεος, η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλεγγύη».

Η Ρωσία θα πρέπει να επιτύχει νέο επίπεδο εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων

«Η Ρωσία πρέπει να επιτύχει ένα ποιοτικά νέο επίπεδο εξοπλισμού των ενόπλων δυνάμεων, αλλά με τη λογική κατανομή των πόρων», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

«Είναι σημαντικό να αυξηθεί ο ρυθμός επίλυσης κοινωνικών, δημογραφικών, υποδομών και άλλων καθηκόντων και ταυτόχρονα να επιτευχθεί το ποιοτικά νέο επίπεδο εξοπλισμού του στρατού και του ναυτικού», δήλωσε ο Πούτιν. Ο αρχηγός του κράτους έδωσε προσοχή σε αυτό το πλαίσιο στην ανάγκη «κατανομής πόρων όσο το δυνατόν πιο λογικά και οικοδόμησης της αποτελεσματικής οικονομίας των ενόπλων δυνάμεων».

«Το καθήκον μας είναι να αναπτύξουμε τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με τρόπο που να κλιμακώνει το επιστημονικό, τεχνολογικό και βιομηχανικό δυναμικό της χώρας», σημείωσε ο Πούτιν.

Οι παρεμβατικοί στη Ρωσία… θα έχουν συνέπειες

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι συνέπειες για πιθανούς παρεμβατικούς στη Ρωσία θα είναι πολύ πιο τραγικές από ό,τι στο παρελθόν.

«Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στην επικράτεια της χώρας μας. Τώρα όμως οι συνέπειες για τους πιθανούς παρεμβατικούς θα είναι πολύ πιο τραγικές», είπε ο πρόεδρος στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε, ότι οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Ευρώπη δεν είναι παρά ανοησίες. «Η Δύση προκάλεσε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, σε άλλες περιοχές του κόσμου και συνεχίζει να λέει ψέματα. Τώρα λένε ξεδιάντροπα, ότι η Ρωσία φέρεται να σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Εσείς και εγώ καταλαβαίνουμε ότι λένε ανοησίες» πρόσθεσε ο Πούτιν.

«Ταυτόχρονα, οι ίδιοι επιλέγουν στόχους στο έδαφός μας, επιλέγοντας τα πιο αποτελεσματικά, όπως νομίζουν, μέσα ήττας. Μιλούν για τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Ρώσος ηγέτης.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε επίσης όπλα, όπλα που θα μπορούσαν να τους νικήσουν στη δική τους επικράτεια», μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να «πυροδοτήσει τη χρήση πυρηνικών όπλων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα