ΑΘΗΝΑ
23:53
|
02.05.2024
Οι επιθεωρήσεις πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 2023 και αποτελούν τους μοναδικούς καταγεγραμμένους έλεγχους σε εγκαταστάσεις της εταιρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προβλήματα με την τήρηση των αρχείων της εταιρίας νευροτεχνολογίας Neuralink, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ, διαπίστωσαν επιθεωρητές της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Η αποκάλυψη έρχεται λιγότερο από ένα μήνα αφότου η νεόφυτη εταιρεία ανακοίνωσε την πρώτη εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινο εγκέφαλο.

Οι επιθεωρήσεις από τον FDA πραγματοποιήθηκαν το 2023, από τις 12 έως τις 22 Ιουνίου και αποτελούν οι μοναδικές καταγεγραμμένες επιθεωρήσεις του οργανισμού στις εγκαταστάσεις Neuralink. Οι επιθεωρητές εντόπισαν κενά στον ποιοτικό έλεγχο στις ερευνητικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με αναφορά που έφτασε στο Reuters. Μάλιστα, λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι εγκρίθηκε το αίτημά της για ανθρώπινες δοκιμές.

Μια παρόμοια επιθεώρηση στις εγκαταστάσεις της Neuralink στο Τέξας δεν εντόπισε προβλήματα, σύμφωνα με αρχεία του πρακτορείου.

Οι αναφορές των επιθεωρητών κοινοποιήθηκαν στο Reuters από την Redica Systems, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων που λαμβάνει αναφορές από τον FDA, ύστερα από αίτημα δημοσίευσης των αρχείων.

Τα εργαστηριακά προβλήματα που εντόπισαν οι επιθεωρητές του FDA περιελάμβαναν ελλειπή αρχεία βαθμονόμησης σε εργαλεία, όπως ένα όργανο μέτρησης pH, που χρησιμοποιήθηκε σε μία από τις μελέτες. Σε άλλη μελέτη, επτά όργανα, ένα εκ των οποίων αφορούσε την «παρακολούθηση ζωτικών σημείων», δεν είχαν καμία ένδειξη ότι είχαν ρυθμιστεί σωστά. Η Neuralink είχε πραγματοποιήσει πειράματα σε εκατοντάδες ζώα, συμπεριλαμβανομένων πιθήκων.

Επίσης παρατηρήθηκε πως οι υπάλληλοι που επιβαρύνονταν με την διασφάλιση της ποιότητας δεν υπέγραφαν στην τελική έκθεση μελέτης ή την τεκμηρίωση τυχόν αποκλίσεων από εγκεκριμένα πρωτόκολλα ή τυπικές διαδικασίες λειτουργίας.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ερευνητές του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) διερεύνησαν πιθανές παραβιάσεις για την ευζωία των ζώων στην Neuralink, μετά από εσωτερικές καταγγελίες του προσωπικού ότι οι δοκιμές σε ζώα γίνονταν βιαστικά, προκαλώντας περιττό πόνο και θανάτους. Τότε, η Επιτροπή Ιατρών για την Υπεύθυνη Ιατρική, μια ομάδα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ζώων, υπέβαλε επίσημη καταγγελία τόσο στο USDA όσο και στο FDA για τις εικαζόμενες παραβιάσεις.

Τον Ιούλιο, το USDA είπε ότι δεν εντόπισε παραβιάσεις των κανόνων του για την έρευνα σε ζώα πέρα ​​από ένα περιστατικό του 2019 που είχε ήδη αναφέρει η Neuralink.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα