ΑΘΗΝΑ
19:37
|
28.04.2024
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος μέσα από την ανακοίνωση που έβγαλε, φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη για τη δημόσια κατακραυγή κατά του Μίχου.
Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό και τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο προχώρησε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, «χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας» σημειώνεται στην ανακοίνωση, μετά την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο, αναφορικά με την κατηγορία του βιασμού και μαστροπείας σε οίκους ανοχής μέσω εξαναγκασμού της 12χρονης.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την ανησυχία της «για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται» και επισημαίνει ότι «πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του 55χρονου βασικού κατηγορούμενου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΕ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα με απαξιωτικούς τίτλους, αλλά και δηλώσεις δικηγόρων και πολιτικών προσώπων, που στρέφονται σε βάρος εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της σε δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, τονίζει ότι η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών είναι πάντοτε σεβαστή, πλην όμως δεν επιτρέπεται, στο βωμό της ικανοποίησης της κοινής γνώμης και του λαϊκού αισθήματος, να υπερβαίνει κάθε μέτρο σεβασμού και ευπρέπειας και να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης και προσβολής του ελεύθερου και ανεξάρτητου φρονήματός τους.

Εκφράζει δε για πολλοστή φορά την ανησυχία της για τις τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχονται, και επισημαίνει ότι πρακτικές αυτού του είδους δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Θεσσαλονίκη: Πολιορκία εκδήλωσης από αστυνομικές δυνάμεις

Δύο νεκροί από έκρηξη πυρομαχικών στο Ναχιτσεβάν του Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα