ΑΘΗΝΑ
22:00
|
27.04.2024
Ο 27χρονος στρέφεται εναντίον του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στελεχών του ΟΣΕ και στελεχών της Hellenic Train.
Μήνυση κατά Κώστα Καραμανλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία μετά από ένδικα μέσα που κατέθεσε τραυματίας των Τεμπών κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή, στελεχών του ΟΣΕ και κατά στελεχών της Hellenic Train.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η δικογραφία, σχηματίστηκε μετά από μήνυση τραυματία των Τεμπών και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τις 13 Μαρτίου, καθώς σχετίζεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και εμπίπτει στο άρθρο 86 του Συντάγματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο τραυματίας κατηγορεί τον Κώστα Αχ. Καραμαλή πως με τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 ευθύνεται για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό, η μήνυση κατατέθηκε από τον 27χρονο τραυματία, Αναστάσιο Κουμπούρη και στρέφεται κατά του Κ. Καραμανλή και κατά παντός υπευθύνου συμπεριλαμβανομένων και του σταθμάρχη. Ο 27χρονος προσάπτει κατά περίσταση τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και σωματική βλάβη, ενώ στη μήνυσή του επιφυλάσσεται για αίτημα αποζημίωσης, γεγονός που σημαίνει πως προτίθεται να καταθέσει και αγωγή.

Να σημειωθεί, ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας, της εξεταστικής επιτροπής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν 64 βουλευτές της ΝΔ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα