ΑΘΗΝΑ
18:02
|
30.04.2024
Η εισαγγελία ζήτησε την απαγόρευση επικοινωνίας με την Ερμόσο, αλλά και την καταβολή αποζημίωσης 50.000 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φυλάκιση του πρώην προέδρου της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, ζήτησε η εισαγγελία, για το μη συναινετικό φιλί στην Χένι Ερμόσο, κατά την διάρκεια του τελικού του Μουντιάλ.

Το μη συναινετικό φιλί που έδωσε ο Ρουμπιάλες στην Χένι Ερμόσο μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023 προκάλεσε σάλο στην ισπανική και παγκόσμια κοινή γνώμη. Πλέον, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ισπανικού ποδοσφαίρου βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης.

Η υπόθεση έφτασε σε δίκη στη Μαδρίτη, όπου η Ισπανίδα παίκτρια δήλωσε ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό. Η δικαστής, Μάρτα Ντουράντες Χιλ, η οποία ερευνά την υπόθεση, ζήτησε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών για τον πρώην πρόεδρο.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της Ισπανίας, η δικαστής έκρινε ότι ο Ρουμπιάλες είναι ένοχος για σεξουαλική επίθεση, λόγω του αναγκαστικού φιλιού που έδωσε στην Ερμόσο, κατά την τελετή απονομής μεταλλίων μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Σίδνεϊ τον περασμένο Αύγουστο. Για αυτό το γεγονός, ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Συγχρόνως, ζήτησε να του επιβληθεί επιτήρηση διάρκειας δύο ετών και απαγόρευση επικοινωνίας με την Ερμόσο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ του απαγορεύτηκε να την πλησιάσει σε ακτίνα 200 μέτρων.

Αναφορικά με το δεύτερο αδίκημα που καταλογίστηκε στον Ρουμπιάλες, αυτό του εξαναγκασμού στην παίκτρια, η δικαστής ζήτησε να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης διάρκειας 1,5 έτους, ενώ την ίδια ποινή ζήτησε και για τους Άλμπερτ Λούκε, Χόρχε Βίλδα και Ρούμπεν Ριβέρα, μαζί με την απαγόρευση και στους τρεις για τα επόμενα 3,5 χρόνια, είτε να επικοινωνήσουν με την παίκτρια είτε να την πλησιάσουν σε απόσταση 200 μέτρων.

Επιπλέον, βάσει του αιτήματος της Εισαγγελίας, ο Ρουμπιάλες καλείται να αποζημιώσει την Ερμόσο με το ποσό των 50.000 ευρώ για το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης, ενώ και οι άλλοι τρεις καλούνται να της καταβάλλουν άλλα 50.000 ευρώ για τον εξαναγκασμό που την υπέβαλαν.

Τέλος, η δικαστής που εξέτασε την πολύκροτη υπόθεση ζήτησε να αποκλειστούν και οι τέσσερις άνδρες από κάθε ενασχόληση με αθλητική δραστηριότητα για όσο διάστημα θα ισχύσει η ποινή τους, με την πρόταση αυτή να έρχεται μάλιστα λίγο καιρό μετά από την καμπάνα της FIFA προς τον Ρουμπιάλες, που τον τιμώρησε με αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για μία τριετία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαθέσιμη η τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Η διεθνής κοινότητα ξέχασε τους πεινασμένους Σουδανούς

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε πιστολίδι ταμπουρωμένου ενόπλου στη Β.Καρολίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα