ΑΘΗΝΑ
02:55
|
02.05.2024
Την ίδια στιγμή, σε μια παράλληλη λιτανεία, ο κ. Κικίλιας νιώθει χαρούμενος με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών :)
Έχει ο Θεός: odigos-pierias.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τη βοήθεια του Θεού θα σβήνουν, όπως φαίνεται, από εδώ και πέρα οι φωτιές στην Ελλάδα. Και όχι, δεν τα παραλέω, αντίθετα κυριολεκτώ. Τι κι αν πήγε ο Πρωθυπουργός στον Canada για Canadair;

Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου «σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη πνευματικότητα και συγκίνηση, έγινε η υποδοχή της ιεράς Εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Πέτρας Ολύμπου στο χωριό Λόφος» όπως μας ενημερώνει γνωστή εκκλησιαστική ιστοσελίδα και συνεχίζει:

«Ακολούθησε λιτανεία στους δρόμους του χωριού, ενώ στον Ιερό Ναό τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας Οδηγήτριας […] Σε μια συγκινητική στιγμή, ο Μητροπολίτης κάλεσε τους πιστούς να γονατίσουν και διάβασε μια ειδική ευχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Πιέρια όρη.

Στην ομιλία του, ο κ. Γεώργιος τόνισε την προστασία και την καθοδήγηση που προσφέρει η Παναγία, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους πυροσβέστες, τον στρατό και τις υπηρεσίες της Πολιτείας για την ηρωική τους μάχη ενάντια στο πύρινο μέτωπο. Μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, η ιερά Εικόνα μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο «Σαρακατσάνα», όπου τελέστηκε δέηση για την κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς».

Γιατί, τι να τις κάνεις τις περισσότερες προσλήψεις πυροσβεστών, όταν μπορείς να προσευχηθείς (και μόνο); Τι να κάνεις τους πυροσβέστες, όταν μπορείς να «γονατίσεις και να ζητήσεις τη βοήθεια του Θεού για την κατάσβεση μιας φωτιάς»;

Μήπως, να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να κάνει και άλλες προσλήψεις κληρικών, ώστε να μπορούν να βγαίνουν οι βάρδιες για τις λιτανείες του καλοκαιριού; Γιατί πιστεύω να γνωρίζετε, τι έχουμε να περιμένουμε από φωτιές και το φετινό καλοκαίρι… Ειδικά, αν κάτσουμε να αναλογιστούμε, ότι τα Πιέρια Όρη έκαιγαν επί τέσσερις συνεχόμενες μέρες Απρίλιο μήνα, κάνοντας στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με τη νέα, φρέσκια και ζεστή-ζεστή δήλωση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ή μας εμπαίζει ή βρίσκεται σε ένα παράλληλο σύμπαν ή και εγώ δεν ξέρω τι!

«Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στη Ρόδο για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, τη προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων εδώ μαζί με το κ. αρχηγό και όλη την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Νοτιοανατολικού Αιγαίου ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου. Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Παπαπέτρου. Ο κ. Παπαπέτρου είναι και σηματοδοτεί για εμάς τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινούμαστε συνολικά σαν ομάδα όλοι στο νέο δόγμα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο. Είναι δασάρχης πάνω στη Πιερία. Δεν τον γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του. Στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας η οποία γίνεται, όπως σας εξήγησα, μαζί με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος στη Βόρεια Ελλάδα ανέβηκε πάνω για τη φωτιά στα Πιέρια Όρη ο υπαρχηγός ο κ. Ρουμελιώτης, ο γενικός επιθεωρητής ο κ. Φαλάρας, ο περιφερειάρχης, ο κ. Κοσμίδης, 5 ομάδες δασοκομάντος από όλη την Ελλάδα, οι πυροσβέστες μας, οι εθελοντές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο συγκεκριμένος δασάρχης μας βοήθησε έμεινε εκεί πρωί-μεσημέρι-βράδυ, κάναμε αντιπυρικές ζώνες παντού».

Ο άνθρωπος είναι χαρούμενος με την κατάσταση της Πυροσβεστικής και για το νέο δόγμα αντιμετώπισης των πυρκαγιών. «Και μη χειροτέρα!» που έλεγε η γιαγιά μου! Πώς να μην είναι χαρούμενος, που επί τέσσερις ημέρες καίγονταν τα Πιέρια Όρη, δεν καίγονταν και 10, σιγά ηρεμήστε!

Άρα, έχουμε και λέμε: Εκκλησία, λιτανείες και γονάτισμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος (στην κυριολεξία), παραπάνω προσλήψεις κληρικών και οι πολίτες να κοιμούνται ήσυχοι και χαρούμενοι, γιατί ο κ. Βασίλης ξέρει τι κάνει!

Πες τα ρε Έλλη, να μην τα λέω εγώ:

Χαρούμενο θρησκευτικό-δροσερό καλοκαίρι να έχουμε βρε!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα