ΑΘΗΝΑ
10:07
|
06.05.2024
Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποστήριξε πως «οι Δημοκρατικοί και όσοι είναι ακραίοι υποστηρίζουν την έκτρωση έως και τον ένατο μήνα, ακόμη και μετέπειτα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Περήφανος» για τον ρόλο του στην ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v Wade του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για το δικαίωμα στην άμβλωση δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του Truth Social.

Υπενθυμίζεται πως, μετά την ανατροπή του νόμου τον Ιούνιο του 2022, ο οποίος προστάτευε το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, οι πολιτείες της χώρας μπορούν να αποφασίζουν ανεξάρτητα για το θέμα.

Ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία ανακοίνωσε τις θέσεις του αναφορικά με το ζήτημα της άμβλωσης, το οποίο έχει διχάσει την αμερικανική κοινωνία, προσπαθώντας να κρατήσει μια μετριοπαθή στάση, εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ δέχεται εδώ και καιρό πιέσεις από οργανώσεις κατά των αμβλώσεων να δηλώσει ξεκάθαρα τη θέση του και να απαγορεύσει συνολικά τις αμβλώσεις σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι νομικοί περιορισμοί για τις αμβλώσεις πρέπει να αφεθούν στις πολιτείες, αρνούμενος να εγκρίνει μια εθνική απαγόρευση του δικαιώματος, απογοητεύοντας μια μερίδα Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων.

Αρχικά, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποστήριξε πως «οι Δημοκρατικοί και όσοι είναι ακραίοι υποστηρίζουν την έκτρωση έως και τον ένατο μήνα, ακόμη και μετέπειτα», ενώ έκανε λόγο για « απαράδεκτες εκτελέσεις» βρεφών μετά την γέννησή τους.

«Πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν ποια είναι η θέση μου για τις αμβλώσεις και τα δικαιώματα των αμβλώσεων», είπε ο Τραμπ στο βίντεο. «Η άποψή μου είναι τώρα ότι έχουμε την άμβλωση όπου όλοι την ήθελαν από νομική άποψη, οι πολιτείες θα καθορίσουν με ψηφοφορία ή νομοθεσία ή ίσως και με τα δύο. Και ό,τι κι αν αποφασίσουν πρέπει να είναι ο νόμος της περιοχής— σε αυτήν την περίπτωση, ο νόμος της πολιτείας».

«Πρέπει να ακολουθήσετε την καρδία σας και, σε πολλές περιπτώσεις, την θρησκεία και την πίστη σας», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντηρητικούς δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου που υπερψήφισαν την κατάργηση του νόμου Roe v Wade.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα