ΑΘΗΝΑ
13:27
|
02.05.2024
Ο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Νετανιάχου, χαρακτήρισε «νίκη» την κατάρριψη του 99% των ιρανικών drones και πυραύλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ «δεν θα υποστηρίξουν καμία ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν», ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ύστερα από την επίδειξη ισχύος με μη επανδρωμένα drones και πυραύλους κρουζ που πραγματοποίησε το Ιράν βράδυ του Σαββάτου, ως αντίποινα στην ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο της Δαμασκού.

Σύμφωνα με πηγές του BBC και του Axios, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, χαρακτήρισε «νίκη» την κατάρριψη του 99% των ιρανικών drones και πυραύλων, ζητώντας από τον Νετανιάχου να αρκεστεί σε αυτή την εξέλιξη και να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία του πολεμικού ναυτικού κατέρριψαν δεκάδες ιρανικούς βλήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Περισσότερα από 80 drones και τουλάχιστον έξι βαλλιστικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία ή από δυνάμεις αεράμυνας πάνω από το Ιράκ.

«Είπα στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι το Ισραήλ επέδειξε αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικάει ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΜεΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα